Burrata paradicsommal friss zöldségekkel és olívaolajjal tálalva.

Burrata paradicsommal

A burrata sajt eredete Olaszországból, pontosabban Puglia tartományból származik, és már több mint 100 éve ismert. A krémes, lágy textúrájú sajtot friss, fiatal tehenek tejéből készítik, és az olasz étkezések egyik kedvelt alapanyaga lett. Ez a klasszikus burrata saláta a legegyszerűbb formájában készült, hogy kiemelje a sajt ízét a friss zöldségek és fűszerek mellett.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Burrata sajt
100 g Római saláta
200 g Paradicsom
2 ek. Extra szűz olívaolaj
1 ek. Balzsamecet
1 csokor Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A paradicsomokat mosd meg, majd vágd őket szeletekre vagy félbevágva, ha kisebb paradicsomokat használsz. A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.

    A paradicsomokat előre is fel lehet szeletelni, de a frissességük megőrzi az ízüket, ha közvetlenül tálalás előtt vágjuk őket.

    2

    A római salátát mosd meg és szárítsd meg alaposan. Ezután tépd kisebb darabokra, hogy könnyebben tálalható legyen.

    Használj papírtörlőt a saláta megszárításához, hogy ne legyen nedves, mert az eláztathatja a többi hozzávalót.

    3

    A tálalásra szánt tányérokra először a római saláta darabokat helyezd, majd rakd rá a szeletelt paradicsomokat.

    Ha szeretnéd, egy kis fokhagymás pörkölt diót is adhatunk hozzá extra ízért.

    4

    A burrata sajtot tedd a salátára, és locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és frissen őrölt fekete borssal.

    Ne spórolj az olívaolajjal, mert ez adja a saláta gazdag ízét. A balzsamecet egy kis édességet ad hozzá.

    5

    A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata paradicsommal salátát.