A paradicsomokat mosd meg, majd vágd őket szeletekre vagy félbevágva, ha kisebb paradicsomokat használsz. A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.
A paradicsomokat előre is fel lehet szeletelni, de a frissességük megőrzi az ízüket, ha közvetlenül tálalás előtt vágjuk őket.
A római salátát mosd meg és szárítsd meg alaposan. Ezután tépd kisebb darabokra, hogy könnyebben tálalható legyen.
Használj papírtörlőt a saláta megszárításához, hogy ne legyen nedves, mert az eláztathatja a többi hozzávalót.
A tálalásra szánt tányérokra először a római saláta darabokat helyezd, majd rakd rá a szeletelt paradicsomokat.
Ha szeretnéd, egy kis fokhagymás pörkölt diót is adhatunk hozzá extra ízért.
A burrata sajtot tedd a salátára, és locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és frissen őrölt fekete borssal.
Ne spórolj az olívaolajjal, mert ez adja a saláta gazdag ízét. A balzsamecet egy kis édességet ad hozzá.
A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata paradicsommal salátát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.