A fenyőmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára nem pirul, majd tedd félre.
A fenyőmagot folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjen meg.
A paradicsomokat mosd meg, majd vágd őket szeletekre. A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.
A burrata akkor a legfinomabb, ha szobahőmérsékleten tálaljuk.
A római salátát mosd meg és szárítsd meg alaposan. Ezután tépd kisebb darabokra, hogy könnyebben tálalható legyen.
Használj papírtörlőt a saláta megszárításához, hogy ne legyen túl nedves.
A tálalásra szánt tányérokra először a római saláta darabokat helyezd, majd rakd rá a szeletelt paradicsomokat.
A paradicsomot lehet előre is szeletelni, de ha közvetlenül tálalás előtt vágod, frissebb ízű lesz.
A burrata sajtot tedd a salátára, majd szórd meg a pirított fenyőmaggal. Locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és frissen őrölt fekete borssal.
A balzsamecet egy kis édes-savanyú ízt ad, ami tökéletesen kiegészíti a burratát és a fenyőmagot.
A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata pirított fenyőmaggal salátát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.