Burrata pirított fenyőmaggal, friss paradicsommal és salátával tálalva.

Burrata pirított fenyőmaggal

A burrata sajt olasz eredetű, és különleges textúrája és íze miatt az olasz konyha egyik legkedveltebb alapanyaga lett. Ez a burrata saláta fenyőmaggal az egyszerűség jellemzi, mégis különleges, amikor a pirított fenyőmag és a krémes burrata sajt tökéletes harmóniában egyesül.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 20 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
1 db Burrata sajt
50 g Fenyőmag
100 g Római saláta
200 g Paradicsom
2 ek. Extra szűz olívaolaj
1 ek. Balzsamecet
1 csokor Friss bazsalikom
1 csipet
1 csipet Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fenyőmagot pirítsd meg egy száraz serpenyőben közepes lángon, amíg aranybarnára nem pirul, majd tedd félre.

    A fenyőmagot folyamatosan kevergetve pirítsd, hogy ne égjen meg.

    2

    A paradicsomokat mosd meg, majd vágd őket szeletekre. A burrata sajtot vedd ki a hűtőből, hogy szobahőmérsékleten legyen, és ne legyen túl hideg tálaláskor.

    A burrata akkor a legfinomabb, ha szobahőmérsékleten tálaljuk.

    3

    A római salátát mosd meg és szárítsd meg alaposan. Ezután tépd kisebb darabokra, hogy könnyebben tálalható legyen.

    Használj papírtörlőt a saláta megszárításához, hogy ne legyen túl nedves.

    4

    A tálalásra szánt tányérokra először a római saláta darabokat helyezd, majd rakd rá a szeletelt paradicsomokat.

    A paradicsomot lehet előre is szeletelni, de ha közvetlenül tálalás előtt vágod, frissebb ízű lesz.

    5

    A burrata sajtot tedd a salátára, majd szórd meg a pirított fenyőmaggal. Locsold meg olívaolajjal, balzsamecettel, sóval és frissen őrölt fekete borssal.

    A balzsamecet egy kis édes-savanyú ízt ad, ami tökéletesen kiegészíti a burratát és a fenyőmagot.

    6

    A végén szórj friss bazsalikomleveleket a tetejére, és már tálalhatod is a burrata pirított fenyőmaggal salátát.