Burrata sült céklával, friss petrezselyemmel, olívaolajjal és balzsamecettel tálalva

Burrata sült céklával

A burrata sült céklával egy igazán különleges étel, amely egyszerre friss és tápláló. A burrata, a krémes, friss sajt, tökéletesen illik a sült cékla földes ízéhez. Az ételt olívaolajjal és balzsamecettel ízesítjük, hogy gazdag ízélményt nyújtson. A burrata éppen olyan étel, amely nemcsak ízletes, hanem rendkívül esztétikus is, így tökéletes választás akár egy ünnepi asztalra is. Ez az étel egyszerűen elkészíthető, mégis elegáns választás minden alkalomra.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 10 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Burrata sajt
4 db Cékla
3 evőkanál Olívaolaj
1 evőkanál Balzsamecet
2 evőkanál Friss petrezselyem
0.5 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A céklát alaposan megmossuk, majd héjával együtt fóliába csomagolva 180°C-ra előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük, amíg teljesen megpuhul.

    Ha gyorsítani szeretnéd, a céklát apróbb darabokra is vághatod, így gyorsabban megsül.

    2

    Miután a cékla kihűlt, hámozd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra.

    Ha nehezen hámozható a cékla, használj kesztyűt, hogy ne maradjanak színes foltok a kezedben.

    3

    A burratát óvatosan tálra helyezed, majd a felszeletelt céklát köré rendezed.

    A burrata közepét óvatosan szét lehet húzni, hogy a krémes belső része is kiáradjon.

    4

    Csepegtess rá olívaolajat és balzsamecetet, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ha szereted, egy kevés friss citromlevet is csepegtethetsz rá, hogy frissítő ízt adjon.

    5

    Friss petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.

    A petrezselyem mellett más zöldfűszerekkel is gazdagíthatod, például bazsalikommal.