A céklát alaposan megmossuk, majd héjával együtt fóliába csomagolva 180°C-ra előmelegített sütőben 45-60 percig sütjük, amíg teljesen megpuhul.
Ha gyorsítani szeretnéd, a céklát apróbb darabokra is vághatod, így gyorsabban megsül.
Miután a cékla kihűlt, hámozd meg, majd szeleteld fel vékony karikákra.
Ha nehezen hámozható a cékla, használj kesztyűt, hogy ne maradjanak színes foltok a kezedben.
A burratát óvatosan tálra helyezed, majd a felszeletelt céklát köré rendezed.
A burrata közepét óvatosan szét lehet húzni, hogy a krémes belső része is kiáradjon.
Csepegtess rá olívaolajat és balzsamecetet, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
Ha szereted, egy kevés friss citromlevet is csepegtethetsz rá, hogy frissítő ízt adjon.
Friss petrezselyemmel díszítjük, és azonnal tálaljuk.
A petrezselyem mellett más zöldfűszerekkel is gazdagíthatod, például bazsalikommal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.