Cà ri tofuval, tofu kockák, zöldségek, és friss koriander

Cà ri tofuval

A cà ri tofuval egy vietnami étel, amely a fűszeres tofu és zöldségek gazdag curry mártásban történő párolásával készül. Az étel a vietnami konyha egyik modern változata, amely vegetáriánus és vegán diétákban is ideális. A kókusztej simává és gazdaggá teszi az ételt, miközben a tofu és a zöldségek finom textúrája tökéletes egyensúlyt alkot.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Tofu
400 ml Kókusztej
2 db Sárgarépa
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
1 tk. Kömény
1 tk. Kurkuma
1 db Zöldpaprika
1 csokor Friss koriander
2 ek. Fűszeres curry paszta
1 csipet
0.5 tk. Bors
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tofut vágd kis kockákra, és egy serpenyőben, közepes lángon, pirítsd meg, amíg enyhén aranybarna nem lesz.

    A tofu kérge ropogósabb lesz, ha előbb leitatod róla a felesleges vizet.

    2

    A sárgarépát és zöldpaprikát vágd vékony csíkokra. A vöröshagymát és fokhagymát apróra vágd, a gyömbért pedig reszeld le.

    A zöldségeket vágd egyenletesen, hogy egyformán főjenek meg.

    3

    Egy nagyobb serpenyőben hevíts olívaolajat, és add hozzá a hagymát, fokhagymát, valamint a reszelt gyömbért. Pirítsd őket, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért figyelj oda, hogy ne piruljon túl.

    4

    Add hozzá a curry pasztát, köményt és kurkumát. Pirítsd őket 1-2 percig, hogy a fűszerek feloldódjanak és intenzívebb ízeket adjanak.

    A fűszereket mindig pirítsd egy kicsit, hogy jobban kibontsák az aromáikat.

    5

    Ezután add hozzá a sárgarépát és a zöldpaprikát, és főzd őket 5-7 percig, amíg egy kicsit megpuhulnak.

    A zöldségeket ne főzd túl, mert elveszítik a frissességüket.

    6

    Öntsd hozzá a kókusztejet, sózd, borsozd, és keverd jól össze. Hagyd, hogy a keverék egyet forrjon.

    A kókusztej selymes textúrát ad az ételnek, és gazdag ízeket biztosít.

    7

    Tedd bele a pirított tofut, és főzd további 5-10 percig, hogy a tofu átvegye a fűszeres mártás ízét.

    Ha túl sűrűnek találod a szószt, egy kis vizet is hozzáadhatsz.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kis extra borssal.

    A koriander frissessége igazán feldobja az ételt, így ne hagyd ki.