A káposztát reszeljük le, majd sózzuk meg, és hagyjuk állni 5-10 percig, hogy levet eresszen. Miután levet engedett, nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet.
A káposzta levének eltávolítása segít, hogy a chilla ne legyen túl vizes, és jobban megsüljön.
Egy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, vizet, apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöld chilit és koriandert. Adjunk hozzá köményt, majd keverjük simára.
Ha a tészta túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyebben formálható legyen.
A keveréket a reszelt káposztával is keverjük el alaposan, hogy a tészta egyenletes legyen.
A káposzta nemcsak ízt ad a chilla tésztájához, hanem finom roppanóságot is biztosít.
Egy serpenyőben forrósítsunk egy kis olajat, majd egy adag tésztát öntsünk a serpenyőbe, és lapogassuk szét, hogy egy vékony palacsinta formát kapjunk.
A közepes hőmérséklet ideális, hogy a chilla szépen megpiruljon kívül, de belül puhává váljon.
Süssük 2-3 percig mindkét oldalát, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.
Ha túl hamar megfordítjuk, a chilla szétfolyhat, így ügyeljünk arra, hogy az egyik oldal szép aranybarna legyen, mielőtt megfordítjuk.
Tálalás előtt friss korianderrel díszítjük és joghurttal, chutney-val tálaljuk.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.