Cabbage Chilla, indiai káposztás étel, aranybarna és ropogósra sütve

Cabbage Chilla

A Chilla egy indiai reggeli étel, amely számos változatban létezik. A káposztás változat különösen friss és ízletes, mivel a káposzta roppanós textúrája remekül illik a csicseriborsó liszttel készült tésztához. Az ételt gyakran reggelire fogyasztják, és tökéletesen illik egy friss joghurttal vagy chutney-val.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 20 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Káposzta
100 g Csicseriborsó liszt
150 ml Víz
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld chili
2 ek. Friss koriander
1 tk. Kömény
1 csipet
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát reszeljük le, majd sózzuk meg, és hagyjuk állni 5-10 percig, hogy levet eresszen. Miután levet engedett, nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet.

    A káposzta levének eltávolítása segít, hogy a chilla ne legyen túl vizes, és jobban megsüljön.

    2

    Egy tálban keverjük össze a csicseriborsó lisztet, vizet, apróra vágott hagymát, fokhagymát, zöld chilit és koriandert. Adjunk hozzá köményt, majd keverjük simára.

    Ha a tészta túl sűrű, adjunk hozzá még egy kevés vizet, hogy könnyebben formálható legyen.

    3

    A keveréket a reszelt káposztával is keverjük el alaposan, hogy a tészta egyenletes legyen.

    A káposzta nemcsak ízt ad a chilla tésztájához, hanem finom roppanóságot is biztosít.

    4

    Egy serpenyőben forrósítsunk egy kis olajat, majd egy adag tésztát öntsünk a serpenyőbe, és lapogassuk szét, hogy egy vékony palacsinta formát kapjunk.

    A közepes hőmérséklet ideális, hogy a chilla szépen megpiruljon kívül, de belül puhává váljon.

    5

    Süssük 2-3 percig mindkét oldalát, amíg aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ha túl hamar megfordítjuk, a chilla szétfolyhat, így ügyeljünk arra, hogy az egyik oldal szép aranybarna legyen, mielőtt megfordítjuk.

    6

    Tálalás előtt friss korianderrel díszítjük és joghurttal, chutney-val tálaljuk.