Cabbage dhokla friss korianderrel és fűszeres olajjal

Cabbage dhokla

A dhokla egy népszerű indiai étel, amit hagyományosan gőzölnek, és különféle töltelékekkel készítenek. A cabbage dhokla egy friss és egészséges változat, amely káposztát ad a hagyományos ételhez. A káposzta íze tökéletesen illeszkedik a könnyű, lágy tésztához, és a fűszeres olaj különleges ízt ad a végeredménynek. Az étel nemcsak finom, hanem tápláló is, és tökéletes választás reggelire vagy egy könnyű étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Cabbage (káposzta)
150 g Chickpea flour (csicseriborsó liszt)
50 g Rice flour (rizsliszt)
100 g Yogurt (joghurt)
1 tk. Baking soda (szódabikarbóna)
1 tk. Salt (só)
100 ml Water (víz)
1 ek. Ginger-green chili paste (gyömbér-zöld chili paszta)
1 tk. Mustard seeds (mustármag)
8 db Curry leaves (koriander levelek)
1 ek. Oil (olaj)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát reszeld le finomra, majd enyhén sózd meg, és hagyd állni 10 percig, hogy a levek kijöjjenek belőle.

    A káposztát jól nyomkodd ki, hogy ne legyen túl vizes, különben a dhokla állaga nem lesz megfelelő.

    2

    Egy tálban keverd össze a csicseriborsó lisztet, rizslisztet, joghurtot, gyömbér-zöld chili pasztát, és a vizet. Add hozzá a reszelt káposztát és keverd össze.

    A tészta nem lehet túl híg, ezért ha szükséges, adj hozzá még egy kis csicseriborsó lisztet, hogy megfelelő sűrűségű legyen.

    3

    A szódabikarbónát keverd el egy pici vízben, majd add hozzá a tésztához. Az így kapott tésztát jól keverd össze, hogy a szódabikarbóna egyenletesen eloszoljon.

    A szódabikarbóna segít abban, hogy a dhokla könnyű és levegős legyen, így ne hagyd el ezt a lépést.

    4

    Tedd a tésztát egy gőzölő kosárba vagy egy tálba, amit előzőleg vékonyan kiolajoztál, hogy a dhokla ne ragadjon le.

    A tálat ne töltsd túl, hogy a dhokla kényelmesen meg tudjon emelkedni a gőzben.

    5

    A gőzölést 15-20 percig végezd, amíg a dhokla megszilárdul és átsül.

    A gőzölés alatt ne emeld fel a fedőt, mert az megakadályozhatja, hogy a dhokla jól megemelkedjen.

    6

    Amikor kész, vegyél le a tálat a gőzölőről, és hagyd egy kicsit hűlni. Vágd fel kis kockákra vagy háromszögekre.

    Hagyd a dhoklát pár percig hűlni, hogy könnyebben vágódjon, és az ízek jobban összeérjenek.

    7

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, és add hozzá a mustármagot. Amikor pattogni kezd, add hozzá a curry leveleket, és keverd gyorsan össze.

    A mustármagokat és curry leveleket ne pirítsd túl, mert a túl hosszú főzés keserű ízt adhat.

    8

    Ezt a fűszeres olajat öntsd a dhoklára, majd tálald melegen.

    A fűszeres olaj extra ízt és aromát ad a dhoklának, és különlegesebbé teszi a fogást.