Cakwe édes szójaszósszal, sült tésztával és szezámmaggal tálalva

Cakwe édes szójaszósszal

A cakwe egy hagyományos japán édesség, amely ropogós tésztából és gazdag, édes szójaszószból készült. A desszert mélyen gyökerezik a japán utcai étkezési kultúrában, és különösen népszerű az ünnepi időszakokban. A szósz különleges édessége és a szezámmag ropogóssága teszi ezt az édességet igazán különlegessé.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Búzaliszt
7 g Élesztő
1 ek. Cukor
125 ml Meleg víz
0.5 tk.
1 ek. Növényi olaj
4 ek. Édes szójaszósz
50 ml Víz
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Az élesztőt oldd fel a meleg vízben egy teáskanál cukorral. Hagyjuk 5-10 percig pihenni, amíg az élesztő felfut.

    A meleg víz nem lehet túl forró, mert megölheti az élesztőt. A megfelelő hőmérséklet 37-40°C.

    2

    A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket. Kezd el összegyúrni, amíg sima tésztát nem kapsz.

    A tésztát alaposan gyúrd, hogy rugalmas és sima legyen. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet, ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.

    3

    A tésztát letakarva hagyd pihenni meleg helyen 1 órán át, amíg a térfogata duplájára nő.

    Ha gyorsan szeretnéd megkelteni a tésztát, tedd meleg helyre, vagy használj sütőt alacsony hőmérsékleten (30-40°C).

    4

    A megkelt tésztát borítsd ki egy enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsd ki 1 cm vastagságúra. Vágd fel a tésztát hosszú csíkokra, majd formázz belőlük kis hengereket.

    A hengereket úgy formáld, hogy egyenletesek legyenek, így egyenletesen sülnek majd.

    5

    Egy lábasban forrósíts olajat közepes lángon, és süsd meg a tésztákat aranybarnára, kb. 3-4 perc alatt, mindkét oldalukat.

    Az olaj hőmérséklete fontos. Ha túl hideg, a tészta felszívja az olajat; ha túl forró, gyorsan megéghet.

    6

    Amíg a cakwe sül, készítsd el az édes szójaszószt. Egy kis lábasban öntsd össze az édes szójaszószt és a vizet, és melegítsd össze, amíg a szósz fel nem melegszik.

    Ha még édesebbre szeretnéd, adj hozzá egy kis mézet vagy több cukrot a szójaszószhoz.

    7

    Miután a cakwe megsült, tedd őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa. Ezután öntsd rá az édes szójaszószt és szórd meg szezámmaggal.

    A szójaszósz és a szezámmag adja meg a cakwe jellegzetes ízét és textúráját.