Az élesztőt oldd fel a meleg vízben egy teáskanál cukorral. Hagyjuk 5-10 percig pihenni, amíg az élesztő felfut.
A meleg víz nem lehet túl forró, mert megölheti az élesztőt. A megfelelő hőmérséklet 37-40°C.
A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót, majd öntsd hozzá az élesztős keveréket. Kezd el összegyúrni, amíg sima tésztát nem kapsz.
A tésztát alaposan gyúrd, hogy rugalmas és sima legyen. Ha túl ragacsos, adj hozzá egy kis lisztet, ha túl száraz, adj hozzá egy kevés vizet.
A tésztát letakarva hagyd pihenni meleg helyen 1 órán át, amíg a térfogata duplájára nő.
Ha gyorsan szeretnéd megkelteni a tésztát, tedd meleg helyre, vagy használj sütőt alacsony hőmérsékleten (30-40°C).
A megkelt tésztát borítsd ki egy enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsd ki 1 cm vastagságúra. Vágd fel a tésztát hosszú csíkokra, majd formázz belőlük kis hengereket.
A hengereket úgy formáld, hogy egyenletesek legyenek, így egyenletesen sülnek majd.
Egy lábasban forrósíts olajat közepes lángon, és süsd meg a tésztákat aranybarnára, kb. 3-4 perc alatt, mindkét oldalukat.
Az olaj hőmérséklete fontos. Ha túl hideg, a tészta felszívja az olajat; ha túl forró, gyorsan megéghet.
Amíg a cakwe sül, készítsd el az édes szójaszószt. Egy kis lábasban öntsd össze az édes szójaszószt és a vizet, és melegítsd össze, amíg a szósz fel nem melegszik.
Ha még édesebbre szeretnéd, adj hozzá egy kis mézet vagy több cukrot a szójaszószhoz.
Miután a cakwe megsült, tedd őket egy papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa. Ezután öntsd rá az édes szójaszószt és szórd meg szezámmaggal.
A szójaszósz és a szezámmag adja meg a cakwe jellegzetes ízét és textúráját.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.