Caldeirada de peixe com chouriço, hal és kolbász kombinációjával tálalva

Caldeirada de peixe com chouriço (hal és kolbász kombinációja)

A Caldeirada de peixe com chouriço egy klasszikus portugál étel, amely a friss halak és a fűszeres kolbász tökéletes kombinációját ötvözi. Az étel egyedülálló ízkombinációt kínál, a halak lágy, enyhén sós íze és a kolbász gazdag, füstös aromája remekül kiegészíti egymást. Az étel hagyományosan a portugál partvidéken készült, és az ételek friss, helyben beszerzett alapanyagain alapul. Az étel ideális egy hűvös napon, mivel gazdag, tápláló és felmelegíti a testet és a lelket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Halfilé (például tőkehal vagy tengeri süllő)
150 g Chouriço kolbász
1 db Vöröshagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
1 db Zöld paprika
100 ml Vörösbor
2 ek. Olívaolaj
1 ág Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
500 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halfilét vágd fel kisebb darabokra, és tedd félre. A kolbászt karikázd fel, a hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A halat frissen használd, hogy megőrizze a friss ízét. A kolbász fajtája ízesíti a levest, választhatsz enyhébb vagy csípősebb kolbászt.

    2

    Egy nagy lábasban hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a felkarikázott kolbászt. Pirítsd meg, hogy a zsírja kiolvadjon, és az ízek felszabaduljanak.

    Ne pirítsd túl a kolbászt, hogy ne keseredjen meg, csak annyi ideig, amíg kiengedi a zsírját.

    3

    Add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd őket üvegesre.

    A hagymát lassan pirítsd, hogy ne égjen meg, és megőrizzük az édes ízét.

    4

    A paradicsomokat vágd fel apró darabokra, és tedd a lábasba a zöld paprikával együtt. Párold őket 5 percig, hogy a paradicsom leve kioldódjon.

    Ha a paradicsom nem elég lédús, egy kevés vízzel segítheted elő a szósz kialakulását.

    5

    Öntsd hozzá a vörösbort, és forrald fel. Hozzáadva a vizet, fedd le, és főzd 15-20 percig alacsony hőmérsékleten.

    A bor gazdag ízt ad az ételnek, de ha nem szeretnél alkoholt, helyettesítheted alaplével.

    6

    Amikor a zöldségek megpuhultak, add hozzá a halat. Sózd és borsozd, majd főzd tovább 10-15 percig, amíg a hal teljesen megpuhul.

    Ne főzd túl a halat, mert szétmállhat. Akkor jó, ha a hal húsa könnyen szétválik.

    7

    A kész ételt friss korianderrel díszítve tálald melegen.

    A koriander friss íze kiemeli az étel ízét, és frissítő hatást ad a gazdag levesnek.