Caldillo marhahússal, gazdag, fűszeres levessel tálalva, friss korianderrel díszítve

Caldillo marhahússal

A caldillo egy hagyományos mexikói leves, amely gazdag ízvilágával és tartalmasságával a családi étkezések egyik kedvenc fogása. A marhahús mellett a friss zöldségek, mint a paprika, paradicsom és a zöldbab adják meg az étel jellegzetes ízét. A leves fűszerei, mint a koriander és a fokhagyma, igazán különlegessé teszik ezt az ételt. A caldillo kiváló választás hűvösebb napokon, vagy bármilyen alkalomra, amikor egy ínycsiklandó, laktató ételt szeretnél tálalni.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Marhahús (lapocka)
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 db Paprika
2 db Paradicsom
150 g Kukorica
3 db Krumpli
100 g Zöldbab
1 tk.
1 csipet Bors
1 l Víz
2 ek. Olívaolaj
1 csokor Koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst kockázd fel kisebb darabokra, majd olívaolajon kezd el pirítani egy nagy lábasban. Pirítsd a húst minden oldalon, hogy szép barna kérget kapjon.

    A hús pirítása segít abban, hogy gazdagabb ízt kapjon, és jobban kioldódjanak az ízek.

    2

    A hagymát és a fokhagymát apróra vágd, majd add hozzá a pirított húsokhoz. Párold őket pár percig, amíg a hagyma üvegesedik.

    A fokhagyma erősebb ízt ad, így ha nem szereted a túl intenzív ízt, kevesebb fokhagymát használj.

    3

    A paprikát és a paradicsomot vágd fel, majd add hozzá a lábasba. Főzd további 5 percig, hogy a zöldségek enyhén megpuhuljanak.

    A paprikák és paradicsomok hozzáadása gazdagítja a leves ízét, és szép színt ad a levesnek.

    4

    Add hozzá a felkockázott krumplit, zöldbabot, kukoricát, sót és borsot. Öntsd fel a levest vízzel, és hagyd felforrni.

    A zöldbabot és a kukoricát akkor add hozzá, amikor a krumpli majdnem megpuhult, hogy mindkét zöldség friss és roppanós maradjon.

    5

    Főzd a levest 20-30 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    A levest alacsony hőmérsékleten főzd, hogy a hús ne keményedjen meg és a zöldségek megőrizzék frissességüket.

    6

    Tálald a caldillót forrón, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége és enyhe fűszeressége tökéletesen kiegészíti ezt a gazdag ízű levest.