Caldo verde leves tálalva, friss zöld káposztával és kolbásszal

Caldo verde babérlevéllel

A caldo verde egy tradicionális portugál leves, amely zöld káposztából, burgonyából és chorizo kolbászból készül. Az étel a portugál vidéki konyhából származik, és különösen az északi régiókban népszerű. A babérlevél hozzáadása a leveshez különleges ízt ad, amely kiemeli a többi összetevő frissességét. A caldo verde a portugál gasztronómia alapja, és különleges ízélményt nyújt, miközben tápláló és könnyen elkészíthető.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
1100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Burgonya
200 g Zöld káposzta
150 g Chorizo kolbász
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
2 db Babérlevél
1 l Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A burgonyát hámozd meg, és vágd fel kisebb darabokra. A hagymát és fokhagymát apróra vágd.

    A burgonya méretét úgy válaszd meg, hogy gyorsan megfőjön, de ne legyen túl apró, hogy ne főjön szét a levesben.

    2

    A chorizo kolbászt vágd fel karikákra, majd egy nagy lábasban, olívaolajon pirítsd meg, hogy kiengedje a zsiradékot és ízesítse a levest.

    A kolbászt ne süsd túl, mert akkor kesernyés ízt adhat. Csak annyira pirítsd, hogy elengedi a zsiradékát.

    3

    Add hozzá a felvágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd üvegesre. Ezután add hozzá a felkockázott burgonyát és a babérlevelet.

    A hagyma pirítása elősegíti az ízek kifejlődését, és az étel alapját adja.

    4

    Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Miután felforrt, vedd lejjebb a hőt, és főzd 20-25 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    A leves íze akkor lesz igazán gazdag, ha nem pörgeted túl a főzést. Az alaplé szépen be fogja szívni a burgonya és kolbász ízét.

    5

    Amikor a burgonya megpuhult, használd botmixert, hogy a levest pépesítsd, de hagyj benne egy kevés darabot a textúra megőrzéséhez.

    A leves krémességét úgy érheted el, hogy ne keverd túl, hanem csak finoman pürésítsd.

    6

    Vágd fel a zöld káposztát vékony csíkokra, és add hozzá a leveshez. Hagyj neki 5-10 percet, hogy a káposzta megfonnyadjon.

    A zöld káposzta egy fontos összetevő, ami a levest frissessé és ízesebbé teszi. Ne főzd túl, hogy ne veszítse el a színét és tápanyagtartalmát.

    7

    A leves végén ízesítsd sóval és borssal, és tálald forrón. Friss petrezselyemmel is megszórhatod, ha szeretnéd.

    A friss petrezselyem egy kis extra színt és friss ízt ad a levesnek.