Callaloo kukoricával tálalva

Callaloo kukoricával

A Callaloo egy hagyományos karibi étel, amelyet friss zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. A kukorica hozzáadása egy új dimenzióval gazdagítja az ételt, amely különleges és ínycsiklandó.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Callaloo (vagy spenót)
200 g Főtt kukorica
200 ml Kókusztej
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk.
1 csipet Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd fel az olajat egy serpenyőben közepes hőfokon. Tedd bele a finomra vágott hagymát és fokhagymát, és pirítsd 2-3 percig, amíg üvegesedni kezd.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert könnyen keserűvé válhat.

    2

    Add hozzá a callaloo-t (vagy spenótot), és keverd össze a hagymával. Főzd 5-7 percig, amíg a levelek összeesnek és megpuhulnak.

    A callaloo gyorsan megfonnyad, ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    3

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és keverd össze alaposan. Főzd további 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej gazdagítja az ételt, de ne főzd túl, hogy megmaradjon a krémes állaga.

    4

    Add hozzá a főtt kukoricát, sót és borsot. Keverd össze, és főzd további 3-4 percig, hogy a kukorica átmelegedjen.

    Ha szeretnéd, egy kis csípős paprikát is adhatsz hozzá a végén.

    5

    Tálald melegen, mint köret vagy főétel, friss kenyérrel vagy rizzsel.

    A callaloo remekül passzol a rizshez, így tálalhatod egy egyszerű körettel.