Callaloo sózott hallal, friss korianderrel díszítve

Callaloo sózott hallal

A Callaloo egy hagyományos perui étel, amelyet gyakran sózott hallal készítenek. Az étel gazdag ízekkel rendelkezik, és a zöldségek, például a paradicsom, paprika és hagyma kombinációja adja meg az alapját. Az étel egyik különlegessége a callaloo levelek használata, amelyek a spenóthoz hasonlóan elkészíthetők. A sózott hal pedig egyedülállóan finom ízt ad a dishhez, míg a koriander frissességet biztosít a tálalásban.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Callaloo (levélzöld)
200 g Sózott hal
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Paradicsom
1 db Paprika
2 ek. Kókuszolaj
1 tk. Kömény
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sózott halat előzőleg áztasd be vízbe 30 percre, hogy csökkentsd a só mennyiségét.

    A sózott halat mindig érdemes beáztatni, hogy ne legyen túl sós az étel.

    2

    A callaloo leveleket alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra.

    A callaloo levelek a spenóthoz hasonlóan elkészíthetők, de ügyelj rá, hogy ne hagyj rajta felesleges szárakat.

    3

    A fokhagymát zúzd össze, a hagymát apróra vágd, a paradicsomot és paprikát pedig szeleteld fel.

    Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál jobban kiadják az ízüket.

    4

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.

    A fokhagymát ne hagyd túlpirulni, mert keserű ízt adhat.

    5

    Add hozzá a paradicsomot és paprikát, és főzd további 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    Ha a paradicsom túl savanyú, egy kis cukorral is enyhítheted.

    6

    A beáztatott sózott halat szedd kisebb darabokra, majd tedd a serpenyőbe a zöldségekkel.

    A halat ügyelj arra, hogy ne tedd túl korán a serpenyőbe, mert szétmállhat.

    7

    Add hozzá a callaloo leveleket, sózd, borsozd, és a köményt is szórd bele. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A callaloo levelek gyorsan megpuhulnak, ezért ne főzd túl őket.

    8

    Tálald forrón, és élvezd a friss, ínycsiklandó callaloo ételt.

    A callaloo ételt friss korianderrel is tálalhatod, hogy extra frissességet adjon neki.