A sózott halat előzőleg áztasd be vízbe 30 percre, hogy csökkentsd a só mennyiségét.
A sózott halat mindig érdemes beáztatni, hogy ne legyen túl sós az étel.
A callaloo leveleket alaposan mosd meg, majd vágd kisebb darabokra.
A callaloo levelek a spenóthoz hasonlóan elkészíthetők, de ügyelj rá, hogy ne hagyj rajta felesleges szárakat.
A fokhagymát zúzd össze, a hagymát apróra vágd, a paradicsomot és paprikát pedig szeleteld fel.
Minél apróbbra vágod a zöldségeket, annál jobban kiadják az ízüket.
Egy nagy serpenyőben melegítsd fel a kókuszolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg üvegesedni nem kezd.
A fokhagymát ne hagyd túlpirulni, mert keserű ízt adhat.
Add hozzá a paradicsomot és paprikát, és főzd további 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
Ha a paradicsom túl savanyú, egy kis cukorral is enyhítheted.
A beáztatott sózott halat szedd kisebb darabokra, majd tedd a serpenyőbe a zöldségekkel.
A halat ügyelj arra, hogy ne tedd túl korán a serpenyőbe, mert szétmállhat.
Add hozzá a callaloo leveleket, sózd, borsozd, és a köményt is szórd bele. Főzd 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A callaloo levelek gyorsan megpuhulnak, ezért ne főzd túl őket.
Tálald forrón, és élvezd a friss, ínycsiklandó callaloo ételt.
A callaloo ételt friss korianderrel is tálalhatod, hogy extra frissességet adjon neki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.