A cannoli tésztát előre elkészítjük, vagy vásárolunk kész tésztát. Ha házilag készítjük, gyúrjuk a tésztát simára, majd pihentessük 30 percig.
Ha a tésztát házilag készítjük, ügyeljünk arra, hogy a tésztát ne nyújtsuk túl vékonyra, hogy ne törjön el a sütés közben.
A mogyorót enyhén pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd vágjuk durvára, hogy jól megszórhassuk a cannolikat.
A mogyoró pirítása intenzívebb ízt ad neki. Ne pirítsuk túl, mert keserűvé válhat.
A ricottát egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy sima, krémes állagot kapjunk. Keverjük össze a cukrot, vaníliás cukrot, tejszínt, citromhéjat és rumot, hogy ízesítsük.
A ricotta szűrése segít eltávolítani a felesleges nedvességet, és segít elérni a tökéletes krémes állagot.
A krémhez adjuk hozzá a mogyorót, és alaposan keverjük össze, hogy a mogyorós íz minden falatban jelen legyen.
Ha szeretnénk extra ízt adni a cannolinkhoz, egy kis csokoládé darabkát is keverhetünk a krémbe.
A cannoli tésztát töltsük meg a krémmel, majd szórjuk meg a maradék mogyoróval a tetejét.
A cannolit töltsük meg közvetlenül tálalás előtt, hogy a tészta ne ázzon el.
A kész cannolikat tálaljuk frissen, mogyoróval megszórva, hogy az édesség még gazdagabb ízélményt nyújtson.
A cannolikat érdemes gyorsan fogyasztani, mert a tészta hamar megpuhul, ha túl sokáig áll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.