Cannoli mogyoróval megszórva

Cannoli mogyoróval megszórva

A cannoli egy híres olasz édesség, amely a szicíliai hagyományokhoz tartozik. A desszert lényege a ropogós tészta, amely krémes ricottával van töltve. Az eredeti recept különböző töltelékekkel készülhet, de a legnépszerűbb a ricottás töltelék, amely a friss tészta ropogós állagával tökéletesen harmonizál. A cannoli története évszázadokra nyúlik vissza, és ma már az egész világon elterjedt.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
200 g Cannoli tészta
250 g Ricotta sajt
80 g Cukor
1 tk. Vaníliás cukor
50 ml Tejszín
50 g Nyers mogyoró
1 tk. Citromhéj
1 ek. Rum

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    DióDió

    Elkészítési Lépések

    1

    A cannoli tésztát előre elkészítjük, vagy vásárolunk kész tésztát. Ha házilag készítjük, gyúrjuk a tésztát simára, majd pihentessük 30 percig.

    Ha a tésztát házilag készítjük, ügyeljünk arra, hogy a tésztát ne nyújtsuk túl vékonyra, hogy ne törjön el a sütés közben.

    2

    A mogyorót enyhén pirítsuk meg egy száraz serpenyőben, majd vágjuk durvára, hogy jól megszórhassuk a cannolikat.

    A mogyoró pirítása intenzívebb ízt ad neki. Ne pirítsuk túl, mert keserűvé válhat.

    3

    A ricottát egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy sima, krémes állagot kapjunk. Keverjük össze a cukrot, vaníliás cukrot, tejszínt, citromhéjat és rumot, hogy ízesítsük.

    A ricotta szűrése segít eltávolítani a felesleges nedvességet, és segít elérni a tökéletes krémes állagot.

    4

    A krémhez adjuk hozzá a mogyorót, és alaposan keverjük össze, hogy a mogyorós íz minden falatban jelen legyen.

    Ha szeretnénk extra ízt adni a cannolinkhoz, egy kis csokoládé darabkát is keverhetünk a krémbe.

    5

    A cannoli tésztát töltsük meg a krémmel, majd szórjuk meg a maradék mogyoróval a tetejét.

    A cannolit töltsük meg közvetlenül tálalás előtt, hogy a tészta ne ázzon el.

    6

    A kész cannolikat tálaljuk frissen, mogyoróval megszórva, hogy az édesség még gazdagabb ízélményt nyújtson.

    A cannolikat érdemes gyorsan fogyasztani, mert a tészta hamar megpuhul, ha túl sokáig áll.