A padlizsánt mosd meg, vágd kockákra, enyhén sózd meg, és tedd szűrőbe 30 percre, hogy levet engedjen. Ezután töröld le a nedvességet.
Ez a lépés segít abban, hogy a padlizsán ne legyen kesernyés és kevesebb olajat szívjon magába sütéskor.
A padlizsánt locsold meg olívaolajjal, és 200°C-ra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig aranybarnára, közben egyszer forgasd meg.
A sült padlizsán ízletesebb és könnyebb, mint az olajban sült változat.
A paradicsomot forrázd, hámozd, majd kockázd fel. A vöröshagymát vékonyra szeleteld, és egy nagy serpenyőben olívaolajon párold üvegesre.
A paradicsom héját könnyen lehúzhatod, ha előtte keresztben bevágod, és forró vízbe teszed 30 másodpercre.
Add hozzá a paradicsomot, főzd 10 percig, majd keverd bele az olívabogyót, kapribogyót, mézet, ecetet és az őrölt fahéjat.
A fahéj kis mennyiségben meleg, gazdag ízt ad az ételnek – ne lépd túl az ajánlott mennyiséget!
Tedd bele a megsült padlizsánt, sózd, borsozd, majd főzd további 5 percig. Végül add hozzá a darabokra tördelt étcsokoládét, és keverd, míg elolvad.
A csokoládét csak a legvégén add hozzá, hogy ne égjen meg és megőrizze gazdag ízét.
Vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni. Tálald friss kenyérrel vagy önálló előételként, akár hidegen is.
Másnapra még intenzívebb az ízvilága – kiváló fogás vendégeknek is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.