Carrot Dhokla, párolt, sárgarépás és korianderrel díszítve

Carrot Dhokla

A dhokla egy népszerű indiai étel, amelyet különféle zöldségekkel és fűszerekkel készítenek. A sárgarépás változatot általában reggelire vagy uzsonnára fogyasztják, mivel könnyű és tápláló. A dhokla párolása biztosítja, hogy a tészta puha és könnyű maradjon, miközben a sárgarépa egy finom édességet ad neki. Friss korianderrel tálalva igazi indiai ínycsiklandó fogás.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
1 ek. Sütőpor
150 g Reszelt sárgarépa
100 ml Joghurthoz
1 ek. Cukor
0.5 tk.
0.5 tk. Korianderpor
1 db Zöld chili
1 ek. Olaj
1 csokor Friss koriander a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet, sütőport, cukrot és sót keverd össze egy nagy tálban.

    Ügyelj arra, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a lisztben.

    2

    Add hozzá a reszelt sárgarépát, joghurtot, korianderport, apróra vágott zöld chilit, és keverd jól össze.

    A reszelt sárgarépa adja a tésztának az extra nedvességet, így ne hagyd ki.

    3

    Öntsd hozzá az olajat, és jól keverd össze az összes hozzávalót, hogy egynemű tésztát kapj.

    A tésztát ne keverd túl, csak amíg minden hozzávaló eloszlik benne.

    4

    Helyezd a tésztát egy párolóedénybe, amit előzőleg enyhén olajjal kenegetted ki. Párold 20-25 percig, amíg a dhokla fel nem emelkedik és átsül.

    A párolóedény alján rakj egy kis vízet, hogy a gőz segítse a tészta megemelkedését.

    5

    Amikor kész, vedd le a párolóedény fedelét, és hagyd kicsit kihűlni. Tálald a dhoklát friss korianderrel díszítve.

    Ha szeretnéd, egy kis extra friss lime levet is csepegtethetsz a tetejére a tálalás előtt.