A rizslisztet, sütőport, cukrot és sót keverd össze egy nagy tálban.
Ügyelj arra, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon a lisztben.
Add hozzá a reszelt sárgarépát, joghurtot, korianderport, apróra vágott zöld chilit, és keverd jól össze.
A reszelt sárgarépa adja a tésztának az extra nedvességet, így ne hagyd ki.
Öntsd hozzá az olajat, és jól keverd össze az összes hozzávalót, hogy egynemű tésztát kapj.
A tésztát ne keverd túl, csak amíg minden hozzávaló eloszlik benne.
Helyezd a tésztát egy párolóedénybe, amit előzőleg enyhén olajjal kenegetted ki. Párold 20-25 percig, amíg a dhokla fel nem emelkedik és átsül.
A párolóedény alján rakj egy kis vízet, hogy a gőz segítse a tészta megemelkedését.
Amikor kész, vedd le a párolóedény fedelét, és hagyd kicsit kihűlni. Tálald a dhoklát friss korianderrel díszítve.
Ha szeretnéd, egy kis extra friss lime levet is csepegtethetsz a tetejére a tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.