Főzd meg a céklát héjában, majd hagyd kihűlni. Hámozd meg, és vágd vékony szeletekre vagy kockákra.
A céklát a főzés után könnyebben meg tudod hámozni, ha hideg vízbe teszed.
Az avokádót hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját, majd szeleteld fel.
Csepegtess citromlevet az avokádóra, hogy ne barnuljon meg.
Egy nagy salátástálban keverd össze a rukkolát, a céklát és az avokádót.
Az avokádót közvetlenül tálalás előtt add a salátához, hogy ne barnuljon meg.
Egy kis tálban készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, a sót és a borsot.
Használj jó minőségű olívaolajat az öntethez, hogy még ízletesebb legyen.
Locsold meg az öntettel a salátát, és óvatosan forgasd össze.
Az öntetet közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy a saláta ne ázzon el.
Szórd meg a salátát a fetasajttal (vagy vegán alternatívával) és a pirított dióval, majd azonnal tálald.
A diót serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz, így még finomabb lesz a salátában.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.