Friss céklás avokádó saláta rukkolával

Céklás avokádó saláta

A céklás avokádó saláta a frissesség és a tápláló összetevők tökéletes kombinációja. A cékla édeskés íze remekül harmonizál az avokádó krémes textúrájával és a ropogós pirított dióval. Ez az étel nemcsak látványos, hanem rendkívül egyszerűen elkészíthető, így ideális választás lehet egy gyors ebédhez vagy könnyű vacsorához.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Cékla
2 db Avokádó
100 g Rukkola
100 g Feta sajt (vagy vegán alternatíva)
50 g Pirított dió
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Balzsamecet
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a céklát héjában, majd hagyd kihűlni. Hámozd meg, és vágd vékony szeletekre vagy kockákra.

    A céklát a főzés után könnyebben meg tudod hámozni, ha hideg vízbe teszed.

    2

    Az avokádót hámozd meg, vágd félbe, távolítsd el a magját, majd szeleteld fel.

    Csepegtess citromlevet az avokádóra, hogy ne barnuljon meg.

    3

    Egy nagy salátástálban keverd össze a rukkolát, a céklát és az avokádót.

    Az avokádót közvetlenül tálalás előtt add a salátához, hogy ne barnuljon meg.

    4

    Egy kis tálban készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, a sót és a borsot.

    Használj jó minőségű olívaolajat az öntethez, hogy még ízletesebb legyen.

    5

    Locsold meg az öntettel a salátát, és óvatosan forgasd össze.

    Az öntetet közvetlenül tálalás előtt add hozzá, hogy a saláta ne ázzon el.

    6

    Szórd meg a salátát a fetasajttal (vagy vegán alternatívával) és a pirított dióval, majd azonnal tálald.

    A diót serpenyőben pirítsd meg, amíg illatos nem lesz, így még finomabb lesz a salátában.