Céklás brokkoli saláta diós öntettel

Céklás brokkoli saláta

A céklás brokkoli saláta egy igazán tápláló és színes étel, amely tele van friss alapanyagokkal. A cékla természetes édessége remekül harmonizál a brokkoli roppanósságával, míg a pirított dió és a feta sajt további textúrát és gazdag ízt ad hozzá. Ez a recept könnyedén elkészíthető, és tökéletes választás lehet egy könnyű vacsorához vagy köretként egy ünnepi étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Cékla
300 g Brokkoli
100 g Friss spenót
50 g Pirított dió
100 g Feta sajt (vagy vegán alternatíva)
3 ek. Olívaolaj
2 ek. Balzsamecet
1 ek. Citromlé
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a céklát héjában, majd hámozd meg és vágd vékony szeletekre. Párold meg a brokkolit 5-7 perc alatt, amíg roppanós-puha lesz.

    A céklát főzés után könnyebben meg tudod hámozni, ha hideg vízbe teszed pár percre. A brokkolit párolhatod gőzben vagy kevés vízben is, a lényeg, hogy ne főzd túl, mert elveszíti a színét és a roppanósságát.

    2

    Mosd meg a spenótleveleket, és szárítsd meg papírtörlővel. A pirított diót készítsd elő, ha még nem készült el.

    A spenótot salátacentrifugával a legkönnyebb megszárítani. A diót száraz serpenyőben pirítsd meg, hogy intenzívebb íze legyen. Vigyázz, ne égesd meg!

    3

    Egy nagy salátástálban helyezd el a céklaszeleteket, a párolt brokkolit és a spenótleveleket.

    A salátát közvetlenül tálalás előtt keverd össze, hogy a spenótlevelek ne essenek össze.

    4

    Készítsd el az öntetet: keverd össze az olívaolajat, a balzsamecetet, a citromlevet, a sót és a borsot egy kis tálban.

    Az öntet ízét tovább fokozhatod egy kis mézzel vagy juharsziruppal, illetve egy kevés dijoni mustárral.

    5

    Locsold meg az öntettel a salátát, és óvatosan forgasd össze.

    Az öntetet közvetlenül tálalás előtt locsold a salátára, hogy a zöldségek ne essenek össze.

    6

    Morzsold a tetejére a feta sajtot (vagy vegán alternatívát), és szórd meg pirított dióval. Azonnal tálald.

    A feta sajt helyett használhatsz kecskesajtot vagy más, hasonlóan sós, morzsolható sajtot is. A dió helyett más magvakat is használhatsz, például napraforgómagot vagy tökmagot.