Chai latte croissant tálalva

Chai latte croissant

A croissant a francia pékségek egyik legismertebb süteménye, amelyet számtalan variációban elkészíthetünk. A chai latte croissant egy különleges változat, amely az indiai chai fűszerek melegségét és intenzív ízvilágát ötvözi a klasszikus francia péksütemény könnyed szerkezetével. A fahéj, kardamom és gyömbér tökéletes harmóniát teremt, amely minden harapásnál megidézi a chai latte fűszeres aromáját. Ha szereted az egzotikus, meleg fűszerekkel készült süteményeket, ezt a receptet mindenképpen érdemes kipróbálnod!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
420 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Finomliszt
150 g Vaj
100 ml Tej
2 db Tojás
7 g Szárított élesztő
40 g Cukor
5 g
5 g Őrölt fahéj
3 g Őrölt kardamom
3 g Őrölt gyömbér
2 g Őrölt szerecsendió
2 g Őrölt szegfűszeg
5 ml Vanília kivonat

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

    A pontos hőmérséklet beállítás nagyon fontos a croissant sikeréhez. Használj sütőhőmérőt, ha bizonytalan vagy.

    2

    Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a sót és az őrölt fűszereket (fahéj, kardamom, gyömbér, szerecsendió, szegfűszeg).

    Ha nincs otthon minden fűszer, használhatsz chai latte fűszerkeveréket is.

    3

    Egy másik edényben melegítsd fel a tejet langyosra, add hozzá az élesztőt és hagyd állni 5 percig.

    A tej ne legyen túl forró, mert az megöli az élesztőt. A kézmeleg a megfelelő hőmérséklet.

    4

    A lisztkeverékhez add hozzá a tojásokat, a langyos tejes-élesztős keveréket és a vanília kivonatot, majd kezdd el összedolgozni.

    A tejes-élesztős keverék ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A langyos hőmérséklet az ideális.

    5

    Morzsold bele a hideg vajat és gyúrd össze, amíg egy rugalmas tésztát kapsz.

    A hideg vaj segít a tésztának levelesnek maradni.

    6

    Nyújtsd ki a tésztát kb. 3 mm vastagságúra, majd vágd egyenlő méretű háromszögekre.

    A tésztát könnyebb nyújtani, ha pihenteted néhány percig.

    7

    Tekerd fel a háromszögeket croissant formára, és helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire.

    A croissant-okat lazán tekerd fel, hogy legyen helyük kelni a sütőben. Ne szorítsd őket túl szorosan.

    8

    Hagyd a croissantokat kelni 20 percig, hogy lazábbak legyenek sütés után.

    A keléshez takard le a croissantokat egy konyharuhával, hogy ne száradjanak ki.

    9

    Kend meg a tetejüket tojással, majd süsd őket 18-20 percig, amíg aranybarnák és ropogósak lesznek.

    A sütési idő sütőfüggő, figyelj a croissantok színére!

    10

    Ha kihűltek, szórd meg egy kevés extra fahéjjal vagy porcukorral tálalás előtt.

    A porcukrot szitán keresztül szórd, hogy egyenletes legyen.