A zöldségeket apróra vágjuk. A sárgarépát és a paprikát vékony csíkokra szeleteljük, a paradicsomot pedig felkockázzuk.
A zöldségeket próbáld egyenletes méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek meg.
A kókuszolajat egy nagy serpenyőben melegítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és friss gyömbért, és pirítsuk őket 1-2 percig.
Ne pirítsd túl a fokhagymát és gyömbért, mert könnyen keserűvé válhat.
Most add hozzá a sárgarépát, paprikát és paradicsomot. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek egy kicsit megpuhulnak.
A zöldségek pirítása segít kiemelni az ízüket és jobban összekeveri a fűszerekkel.
Add hozzá a Chakalaka curry fűszerkeveréket és keverd jól össze. Pirítsd további 2 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.
A Chakalaka curry fűszerkeverék karakteres íze adja meg az étel különleges ízét, de ha nem szereted túl erősen fűszerezni, csökkentsd a mennyiségét.
Ezután önts hozzá 200 ml vizet és a borsót. Sózd meg, majd főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.
A víz mennyiségét igény szerint állíthatod, ha szaftosabb ételt szeretnél, adj hozzá még egy kis vizet.
Amikor az étel elkészült, szórd meg friss korianderrel és egy kevés citromlével, hogy frissítő ízt adjon.
A friss koriander nemcsak színt ad, hanem egy extra friss ízt is biztosít a Chakalakának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.