Chakalaka curry fűszerrel, gazdag zöldségekkel és fűszerekkel tálalva, friss korianderrel díszítve

Chakalaka curry fűszerrel

A Chakalaka egy hagyományos dél-afrikai étel, amely zöldségekből és fűszerekből készül. Az étel gyakran része a dél-afrikai családi étkezéseknek, és az egyik legnépszerűbb köret a regionális konyhában. A fűszeres és ízes Chakalaka étel egyedülálló karaktert kap a curry por, paprika és koriander keverékétől. A fűszeres étel tökéletes a mindennapi étkezésekhez, és különösen jól illik a húshoz, de vegetáriánus verzióban is elkészíthető.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Zöldségek (pl. paprika, hagyma, paradicsom)
2 ek. Kókuszolaj
3 gerezd Fokhagyma
2 cm Friss gyömbér
2 ek. Chakalaka curry fűszerkeverék
1 db Sárgarépa
100 g Borsó
1 tk.
1 ek. Friss koriander
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldségeket apróra vágjuk. A sárgarépát és a paprikát vékony csíkokra szeleteljük, a paradicsomot pedig felkockázzuk.

    A zöldségeket próbáld egyenletes méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    A kókuszolajat egy nagy serpenyőben melegítsük fel, majd adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és friss gyömbért, és pirítsuk őket 1-2 percig.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát és gyömbért, mert könnyen keserűvé válhat.

    3

    Most add hozzá a sárgarépát, paprikát és paradicsomot. Pirítsd őket 5-7 percig, amíg a zöldségek egy kicsit megpuhulnak.

    A zöldségek pirítása segít kiemelni az ízüket és jobban összekeveri a fűszerekkel.

    4

    Add hozzá a Chakalaka curry fűszerkeveréket és keverd jól össze. Pirítsd további 2 percig, hogy a fűszerek kiadják az ízüket.

    A Chakalaka curry fűszerkeverék karakteres íze adja meg az étel különleges ízét, de ha nem szereted túl erősen fűszerezni, csökkentsd a mennyiségét.

    5

    Ezután önts hozzá 200 ml vizet és a borsót. Sózd meg, majd főzd alacsony lángon 10-15 percig, amíg a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    A víz mennyiségét igény szerint állíthatod, ha szaftosabb ételt szeretnél, adj hozzá még egy kis vizet.

    6

    Amikor az étel elkészült, szórd meg friss korianderrel és egy kevés citromlével, hogy frissítő ízt adjon.

    A friss koriander nemcsak színt ad, hanem egy extra friss ízt is biztosít a Chakalakának.