Chakalaka gyömbérrel, zöldségekkel és babbal tálalva

Chakalaka gyömbérrel

A chakalaka egy híres dél-afrikai étel, amely eredetileg a szegényebb rétegek étkezéseiből származott, de mára nemcsak az afrikai kontinensen, hanem világszerte elterjedt. A gyömbér hozzáadásával egy új dimenziót kap, amely frissességgel és csípősséggel gazdagítja az ételt. A különböző zöldségek és babok tökéletes alapot adnak, és egy kiadós ételt alkotnak. A chakalaka tradicionálisan köretként, de önálló ételként is kiváló választás. A gyömbér friss íze és a fűszeres aromák összeolvadása igazán különleges étellé teszi.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Hagyma
1 db Paprika
2 db Paradicsom
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
1 ek. Friss gyömbér
400 g Bab (például vörös vagy fehér bab)
150 g Kukorica
2 ek. Olaj
1 tk.
1 ek. Fűszerpaprika
1 db Chili (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a paprikát aprítsd fel. A paradicsomot vágd kisebb darabokra. A sárgarépát gyaluld le, a fokhagymát és a friss gyömbért pedig reszeld le.

    A friss gyömbér intenzív ízt ad, de vigyázz, ne tegyél bele túl sokat, mert erősíthet a csípősségén.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát és a paprikát, és pirítsd őket közepes lángon, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.

    A közepes lángon történő pirítás segít abban, hogy a zöldségek egyenletesen átsüljenek, és ne égjenek meg.

    3

    Tedd hozzá a reszelt fokhagymát, gyömbért és a chili darabokat (ha használod), majd pirítsd őket még egy-két percig, hogy kiadja az ízét.

    A gyömbér gyorsan átvonul a szagba, ne pirítsd túl sokáig, hogy ne legyen keserű.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, a sárgarépát, a babot és a kukoricát. Keverd jól össze.

    Ha a bab konzerv, akkor öntsd le róla a levet, hogy ne legyen túl folyós a chakalaka.

    5

    Szórd meg fűszerpaprikával és sóval, majd önts hozzá egy kevés vizet. Főzd az ételt 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.

    Ha sűrűbb levest szeretnél, akkor kevesebb vizet adj hozzá, ha levesesebbet, akkor egy kicsit többet.

    6

    Tálald melegen. Ez az étel tökéletes köretként vagy önálló ételként is fogyasztható.

    A chakalaka még finomabb, ha pihen egy kicsit, hogy az ízek még jobban összeérjenek.