A hagymát és a paprikát aprítsd fel. A paradicsomot vágd kisebb darabokra. A sárgarépát gyaluld le, a fokhagymát és a friss gyömbért pedig reszeld le.
A friss gyömbér intenzív ízt ad, de vigyázz, ne tegyél bele túl sokat, mert erősíthet a csípősségén.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olajat. Add hozzá a hagymát és a paprikát, és pirítsd őket közepes lángon, amíg a hagyma üvegesedni nem kezd.
A közepes lángon történő pirítás segít abban, hogy a zöldségek egyenletesen átsüljenek, és ne égjenek meg.
Tedd hozzá a reszelt fokhagymát, gyömbért és a chili darabokat (ha használod), majd pirítsd őket még egy-két percig, hogy kiadja az ízét.
A gyömbér gyorsan átvonul a szagba, ne pirítsd túl sokáig, hogy ne legyen keserű.
Add hozzá a paradicsomot, a sárgarépát, a babot és a kukoricát. Keverd jól össze.
Ha a bab konzerv, akkor öntsd le róla a levet, hogy ne legyen túl folyós a chakalaka.
Szórd meg fűszerpaprikával és sóval, majd önts hozzá egy kevés vizet. Főzd az ételt 15-20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak és az ízek összeérnek.
Ha sűrűbb levest szeretnél, akkor kevesebb vizet adj hozzá, ha levesesebbet, akkor egy kicsit többet.
Tálald melegen. Ez az étel tökéletes köretként vagy önálló ételként is fogyasztható.
A chakalaka még finomabb, ha pihen egy kicsit, hogy az ízek még jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.