Chakalaka kukoricával egy tálban

Chakalaka Kukoricával

A Chakalaka egy híres dél-afrikai étel, amelyet hagyományosan zöldségekből készítenek. Az étel gazdag ízekkel rendelkezik, és sokféle változatban elérhető. A kukoricás változat különösen népszerű, hiszen a kukorica természetes édessége kiválóan kiegészíti a fűszeres zöldségeket. A Chakalaka ételt gyakran tálalják rizs, hús vagy más köretek mellé.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kukorica
1 db Hagyma
1 db Piros kaliforniai paprika
2 gerezd Fokhagyma
2 db Paradicsom
200 g Zöldbab
1 tk. Pirospaprika
1 tk.
1 csipet Bors
2 ek. Olívaolaj
1 csipet Chilipehely

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, majd a fokhagymát is összezúzzuk.

    A fokhagymát gyorsan eltávolíthatjuk, ha kés lapjával enyhén megnyomjuk.

    2

    Egy nagy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd hozzáadjuk a hagymát és a paprikát. Pirítjuk 5 percig.

    Ne hagyjuk megégni a zöldségeket, csak puhítsuk meg őket.

    3

    Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát. Keverjük össze jól.

    Ha szeretnénk, kis cukrot is adhatunk, hogy egyensúlyozza a paradicsom savasságát.

    4

    A zöldbabokat hozzáadjuk a serpenyőhöz, és további 5-10 percig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul.

    Ha a zöldbabok túl hosszú ideig főznek, elveszíthetik a színüket. Érdemes figyelni rá, hogy roppanósak maradjanak.

    5

    Most hozzáadjuk a kukoricát és a chilipehelyet, és további 5 percig főzzük, amíg a kukorica átmelegszik.

    A kukoricát nem szükséges túl sokáig főzni, hiszen gyorsan átmelegszik.

    6

    A végén szükség szerint ízesíthetjük még sóval és borssal.

    Próbáljuk ki, hogy egy kevés citromlével vagy lime levével fokozzuk az étel frissességét.