A hagymát és a paprikát apróra vágjuk, majd a fokhagymát is összezúzzuk.
A fokhagymát gyorsan eltávolíthatjuk, ha kés lapjával enyhén megnyomjuk.
Egy nagy serpenyőben olívaolajat melegítünk, majd hozzáadjuk a hagymát és a paprikát. Pirítjuk 5 percig.
Ne hagyjuk megégni a zöldségeket, csak puhítsuk meg őket.
Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és a paradicsomot, majd sózzuk, borsozzuk és hozzáadjuk a pirospaprikát. Keverjük össze jól.
Ha szeretnénk, kis cukrot is adhatunk, hogy egyensúlyozza a paradicsom savasságát.
A zöldbabokat hozzáadjuk a serpenyőhöz, és további 5-10 percig főzzük, amíg minden hozzávaló megpuhul.
Ha a zöldbabok túl hosszú ideig főznek, elveszíthetik a színüket. Érdemes figyelni rá, hogy roppanósak maradjanak.
Most hozzáadjuk a kukoricát és a chilipehelyet, és további 5 percig főzzük, amíg a kukorica átmelegszik.
A kukoricát nem szükséges túl sokáig főzni, hiszen gyorsan átmelegszik.
A végén szükség szerint ízesíthetjük még sóval és borssal.
Próbáljuk ki, hogy egy kevés citromlével vagy lime levével fokozzuk az étel frissességét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.