Chana Masala korianderrel tálalva, gazdag fűszerekkel

Chana Masala korianderrel

A Chana Masala egy híres indiai étel, amelyet csicseriborsóval készítenek, és gazdag ízvilága a curry, kömény és koriander keverékéből származik. Az ételt különböző fűszerek és a friss koriander frissessége teszi igazán különlegessé. Az indiai konyha egyik alapétele, amelyet gyakran tálalnak naan kenyérrel vagy rizssel. A Chana Masala sokféleképpen elkészíthető, és minden falat egy igazi ízbomba.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Csicseriborsó
4 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 db Friss paradicsom
1 csokor Friss koriander
1 ek. Curry por
1 tk. Kömény
0.5 tk. Kurkuma
1 tk. Cilantro por
0.5 tk. Fekete bors
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csicseriborsót előző nap áztasd be vízbe, majd főzd meg, amíg puha nem lesz. Ha konzerv csicseriborsót használsz, ezt a lépést kihagyhatod.

    A csicseriborsó legjobb, ha legalább 8 órán át ázik, hogy könnyebben megpuhuljon főzéskor.

    2

    A fokhagymát és hagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel.

    A hagymát és fokhagymát finomra vágd, hogy gyorsabban karamellizálódjanak.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.

    Ha gyorsabb pirítást szeretnél, magas hőmérsékleten dolgozz, de ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen.

    4

    Add hozzá a paradicsomot, curry port, köményt, kurkumát, cilantro port és a fekete borsot. Keverd össze, és főzd további 5 percig.

    A fűszereket mindig alaposan keverd el, hogy minden falat gazdag ízű legyen.

    5

    Ezután add hozzá a főtt csicseriborsót és a sót, majd önts rá egy kevés vízet, ha szükséges. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ha túl sűrű a curry, adj hozzá még egy kis vizet, hogy szaftosabb legyen.

    6

    A főzés végén friss korianderrel díszítve tálald.

    A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti az étel gazdag ízvilágát, de ha nem szereted, kihagyhatod.