A csicseriborsót előző nap áztasd be vízbe, majd főzd meg, amíg puha nem lesz. Ha konzerv csicseriborsót használsz, ezt a lépést kihagyhatod.
A csicseriborsó legjobb, ha legalább 8 órán át ázik, hogy könnyebben megpuhuljon főzéskor.
A fokhagymát és hagymát apróra vágd, a paradicsomot pedig kockázd fel.
A hagymát és fokhagymát finomra vágd, hogy gyorsabban karamellizálódjanak.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá a hagymát és fokhagymát. Pirítsd őket 3-4 percig, amíg megpuhulnak és enyhén megpirulnak.
Ha gyorsabb pirítást szeretnél, magas hőmérsékleten dolgozz, de ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen.
Add hozzá a paradicsomot, curry port, köményt, kurkumát, cilantro port és a fekete borsot. Keverd össze, és főzd további 5 percig.
A fűszereket mindig alaposan keverd el, hogy minden falat gazdag ízű legyen.
Ezután add hozzá a főtt csicseriborsót és a sót, majd önts rá egy kevés vízet, ha szükséges. Főzd alacsony lángon 15-20 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl sűrű a curry, adj hozzá még egy kis vizet, hogy szaftosabb legyen.
A főzés végén friss korianderrel díszítve tálald.
A koriander friss íze tökéletesen kiegészíti az étel gazdag ízvilágát, de ha nem szereted, kihagyhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.