Chapati sĂŒlt hagymĂĄval, frissen sĂŒtve, tĂĄlalva

Chapati sĂŒlt hagymĂĄval

A Chapati egy tradicionĂĄlis indiai lepĂ©ny, amelyet Ă©vezredek Ăłta kĂ©szĂ­tenek a dĂ©l-ĂĄzsiai konyhĂĄkban. EgyszerƱ alapanyagokbĂłl kĂ©szĂŒl, de hihetetlenĂŒl Ă­zletes Ă©s sokoldalĂș. Eredetileg a vidĂ©ki IndiĂĄban, otthonokban Ă©s falvakban kĂ©szĂ­tettĂ©k, Ă©s minden Ă©tkezĂ©s elengedhetetlen rĂ©sze lett. A sĂŒlt hagymĂĄval kĂ©szĂŒlt chapati egy gazdag Ă­zvilĂĄgot ad az Ă©telnek, miközben puha Ă©s finom marad.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g Teljes kiƑrlĂ©sƱ liszt
⭕ 1 tk. Só
⭕ 150 ml Meleg víz
⭕ 2 db Hagyma
⭕ 2 ek. Olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót egy tålban összekeverem.

    A sĂłt egyenletesen keverd el a lisztben, hogy minden falat Ă­zes legyen.

    2

    Lassan hozzåadom a meleg vizet, és elkezdem keverni a tésztåt.

    A víz ne legyen forró, hanem csak langyos, hogy a tészta könnyen összeålljon.

    3

    A tĂ©sztĂĄt kĂ©zzel összegyĂșrom, amĂ­g sima Ă©s rugalmas nem lesz. Ha szĂŒksĂ©ges, egy kis vizet vagy lisztet adhatok hozzĂĄ.

    Ha a tĂ©szta tĂșl szĂĄraz, adj hozzĂĄ mĂ©g egy kevĂ©s vizet, ha tĂșl ragadĂłs, akkor lisztet.

    4

    A tĂ©sztĂĄt egy nedves rongy alatt pihentetem 20-30 percig, hogy könnyen nyĂșjthatĂł legyen.

    A pihentetĂ©s segĂ­t abban, hogy a tĂ©szta könnyebben nyĂșjthatĂł legyen Ă©s ne hĂșzĂłdjon vissza.

    5

    A pihentetés utån a tésztåt kis darabokra osztom (kb. 10-12 darab), majd mindegyik darabot egy kis golyóvå formålom.

    EgyenlƑ mĂ©retƱ golyĂłkat formĂĄlj, hogy a lepĂ©nyek egyenletesen sĂŒljenek.

    6

    Minden golyĂłt lisztezett felĂŒleten vĂ©kony kört formĂĄlok, prĂłbĂĄlva egyenletes vastagsĂĄgĂșra nyĂșjtani.

    Ha a tĂ©szta ragad, hasznĂĄlj egy kevĂ©s lisztet a nyĂșjtĂĄshoz, de ne tĂșl sokat.

    7

    Egy forrĂł, szĂĄraz serpenyƑbe helyezem a kinyĂșjtott chapatit, Ă©s mindkĂ©t oldalĂĄt kb. 1-2 percig sĂŒtöm, amĂ­g aprĂł buborĂ©kok keletkeznek a tetejĂ©n.

    Ha a chapati szĂ©pen felfĂșjĂłdik, az azt jelzi, hogy jĂłl sĂŒtöd.

    8

    A hagymĂĄkat vĂ©kony karikĂĄkra vĂĄgom, Ă©s olĂ­vaolajban megpĂĄrolom Ƒket, amĂ­g aranybarnĂĄra nem sĂŒlnek.

    A hagymåkat lassan pirítsd, hogy a cukor feloldódjon, és karamellizålódjon a hagyma.

    9

    A kĂ©sz chapatit sĂŒlt hagymĂĄval tĂĄlalom.

    A sĂŒlt hagyma gazdag, Ă©des Ă­zt ad a chapatihoz, amely kĂŒlönleges Ă­zĂ©lmĂ©nyt kĂ­nĂĄl.