Chapati sült padlizsánnal, frissen sütve, tálalva

Chapati sült padlizsánnal

A Chapati egy tradicionális indiai lepény, amelyet évezredek óta készítenek a dél-ázsiai konyhákban. Egyszerű alapanyagokból készül, de hihetetlenül ízletes és sokoldalú. Eredetileg a vidéki Indiában, otthonokban és falvakban készítették, és minden étkezés elengedhetetlen része lett. A sült padlizsánnal készült chapati egy gazdag ízvilágot ad az ételnek, miközben puha és finom marad.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 45 perc
550 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Teljes kiőrlésű liszt
1 tk.
150 ml Meleg víz
1 db Padlizsán
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet és a sót egy tálban összekeverem.

    A sót egyenletesen keverd el a lisztben, hogy minden falat ízes legyen.

    2

    Lassan hozzáadom a meleg vizet, és elkezdem keverni a tésztát.

    A víz ne legyen forró, hanem csak langyos, hogy a tészta könnyen összeálljon.

    3

    A tésztát kézzel összegyúrom, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, egy kis vizet vagy lisztet adhatok hozzá.

    Ha a tészta túl száraz, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl ragadós, akkor lisztet.

    4

    A tésztát egy nedves rongy alatt pihentetem 20-30 percig, hogy könnyen nyújtható legyen.

    A pihentetés segít abban, hogy a tészta könnyebben nyújtható legyen és ne húzódjon vissza.

    5

    A pihentetés után a tésztát kis darabokra osztom (kb. 10-12 darab), majd mindegyik darabot egy kis golyóvá formálom.

    Egyenlő méretű golyókat formálj, hogy a lepények egyenletesen süljenek.

    6

    Minden golyót lisztezett felületen vékony kört formálok, próbálva egyenletes vastagságúra nyújtani.

    Ha a tészta ragad, használj egy kevés lisztet a nyújtáshoz, de ne túl sokat.

    7

    Egy forró, száraz serpenyőbe helyezem a kinyújtott chapatit, és mindkét oldalát kb. 1-2 percig sütöm, amíg apró buborékok keletkeznek a tetején.

    Ha a chapati szépen felfújódik, az azt jelzi, hogy jól sütöd.

    8

    A padlizsánt felkockázom, és olívaolajban megpárolom, amíg megpuhul és enyhén megpirul.

    A padlizsánt lassan pirítsd, hogy ne égjen meg, és megőrizze ízét.

    9

    A kész chapatit sült padlizsánnal tálalom.

    A sült padlizsán gazdag, füstös ízt ad a chapatinak, amely különleges ízélményt kínál.