Chawanmushi chili paprikával, gazdag tojásos étel tálalva

Chawanmushi chili paprikával

A chawanmushi egy japán tojásos étel, amely általában sótlan leves formájában kerül tálalásra. A tradicionális változatok könnyű, selymes textúrával rendelkeznek, de az újabb receptek fűszerezett változatai, mint például a chili paprikás chawanmushi, egy igazi fűszeres élményt adnak. Az étel eredetileg a japán tea ceremóniák során népszerű volt, és mára számos modern változata született, különböző feltétekkel és ízesítésekkel.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
400 ml Húsleves alaplé
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
0.5 tk.
1 db Chili paprika
1 szál Zöldhagyma
50 g Gomba
1 tk. Szezámolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat verd fel egy tálban. Add hozzá a húsleves alaplevet, szójaszószt, mirint és sót. Keverd alaposan össze, majd szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy a tojáskeverék sima legyen.

    A szűrés segít eltávolítani a felesleges habokat és a tojásfehérje darabkákat, így a chawanmushi finomabb és simább lesz.

    2

    A chili paprikát vágd apróra, a zöldhagymát pedig vékony karikákra szeleteld. A gombát is vágd apró szeletekre.

    A chili paprikát az egyéni ízlés szerint szabhatod, ha nem szeretnéd túl fűszeresre, csökkentsd a mennyiséget.

    3

    Egy kis hőálló tálkában rendezd el a zöldhagymát, a chili paprikát és a gombát. Öntsd rá a tojásos keveréket, majd óvatosan takard le a tálat alufóliával.

    A fólia segít abban, hogy a chawanmushi egyenletesen párolódjon, így nem fog túl gyorsan kiszáradni.

    4

    Tedd a tálakat egy nagyobb fazékba, és önts vizet a fazékba úgy, hogy a tálak félig vízben álljanak. Párold a chawanmushit közepes lángon 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.

    A párolás az egyik legfontosabb része a chawanmushi elkészítésének, ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor a textúrája nem lesz olyan finom.

    5

    Miután elkészült, vedd ki a tálakat a vízből, és tálald a chawanmushit melegen, szezámolajjal meglocsolva.

    A szezámolaj ad egy finom, mogyorós ízt, amely jól kiegészíti a fűszeres chili paprikát és a gazdag tojásos állagot.