A tojásokat verd fel egy tálban. Add hozzá a húsleves alaplevet, szójaszószt, mirint és sót. Keverd alaposan össze, majd szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy a tojáskeverék sima legyen.
A szűrés segít eltávolítani a felesleges habokat és a tojásfehérje darabkákat, így a chawanmushi finomabb és simább lesz.
A chili paprikát vágd apróra, a zöldhagymát pedig vékony karikákra szeleteld. A gombát is vágd apró szeletekre.
A chili paprikát az egyéni ízlés szerint szabhatod, ha nem szeretnéd túl fűszeresre, csökkentsd a mennyiséget.
Egy kis hőálló tálkában rendezd el a zöldhagymát, a chili paprikát és a gombát. Öntsd rá a tojásos keveréket, majd óvatosan takard le a tálat alufóliával.
A fólia segít abban, hogy a chawanmushi egyenletesen párolódjon, így nem fog túl gyorsan kiszáradni.
Tedd a tálakat egy nagyobb fazékba, és önts vizet a fazékba úgy, hogy a tálak félig vízben álljanak. Párold a chawanmushit közepes lángon 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.
A párolás az egyik legfontosabb része a chawanmushi elkészítésének, ügyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor a textúrája nem lesz olyan finom.
Miután elkészült, vedd ki a tálakat a vízből, és tálald a chawanmushit melegen, szezámolajjal meglocsolva.
A szezámolaj ad egy finom, mogyorós ízt, amely jól kiegészíti a fűszeres chili paprikát és a gazdag tojásos állagot.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.