Chawanmushi fokhagymával, garnélarákkal és zöldhagymával tálalva

Chawanmushi fokhagymával

A chawanmushi a japán konyha egyik klasszikusa, amely különféle ízekkel és textúrákkal gazdagítható. Ez az étel hagyományosan selymes, tojásos levest jelent, amit gyakran tálalnak gőzölve. A fokhagyma hozzáadása modern csavart ad az ételnek, melyet garnélarákkal és miso pasztával gazdagítunk. A leves főként étkezések előtt kerül az asztalra, mivel könnyű, mégis rendkívül ízes és gazdag ízélményt nyújt. A titka a pontos gőzölésben rejlik, melynek során a tojásos keverék selymes textúrát kap, miközben a garnélarák és fokhagyma ízei tökéletesen összemosódnak.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
500 ml Húsleves alaplé
100 ml Tej
1 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Szezámmagolaj
1 ek. Miso paszta
50 g Tenger gyümölcsei (pl. garnélarák)
1 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A fokhagymát hámozd meg és aprítsd fel nagyon finomra. A zöldhagymát is szeleteld fel vékony karikákra.

    A fokhagyma aprítása segít abban, hogy az íze erőteljesebben átjárja a leves alapját.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a szezámmagolajat, és párold benne a fokhagymát 1-2 percig, amíg illatos lesz.

    Ne hagyd, hogy a fokhagyma megégjen, mert keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Öntsd hozzá a húsleves alaplevet és a tejet. Főzd összesen 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Használj friss alaplevet, hogy a leves íze gazdagabb legyen, de készítheted vízből is, ha nincs kéznél alaplé.

    4

    A tojásokat verjük fel egy tálban, majd add hozzá a szójaszószt és a miso pasztát. Jól keverd össze.

    A tojásokat nem szabad túlságosan felverni, hogy a chawanmushi textúrája sima és lágy maradjon.

    5

    Fokozatosan öntsd hozzá a leves alapot a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan kevered, hogy ne csapódjanak ki a tojások.

    A leves alapot lassan és óvatosan add hozzá, hogy ne legyenek darabos részek.

    6

    A kész keveréket öntsd apró tálkákba vagy chawanmushi csészékbe. Tegyél mindegyik tetejére egy-egy garnélarákot.

    A garnélarákot a legjobb előre megfőzni, hogy gyorsan átmelegedjenek a párolás közben.

    7

    Párold a tálkákat egy gőzölő edényben, vagy egy lábasban egy szűrőt használva, közepes lángon, kb. 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.

    A párolás alatt ne nyisd ki a fedőt, hogy a gőz ne szökjön el, és a textúra tökéletes maradjon.

    8

    Tálalás előtt szórd meg a chawanmushit a felaprított zöldhagymával és egy kevés extra miso pasztával, ha szeretnéd.

    A friss zöldhagyma kiválóan frissíti az ételt, és színt is ad hozzá.