A shiitake gombát vékony szeletekre vágjuk, és a zöldhagymát finomra szeleteljük.
A shiitake gomba fűszeres íze kitűnő alapja ennek az ételnek, és nem szükséges túlsütni, hogy megőrizzük a finom textúráját.
A tojásokat verd fel egy tálban, majd add hozzá a hal alaplevet, szójaszószt, mirint, sót, borsot és a sake-t. Keverd alaposan össze, hogy homogén legyen.
A sake egy finom umami ízt ad a keverékhez, ami különleges dimenzióval gazdagítja az ételt.
A shiitake gombát és a zöldhagymát tedd kis chawanmushi tálkákba, majd öntsd rá a tojásos keveréket.
A hozzávalók egyenletes elosztásához ügyelj arra, hogy minden tálban megfelelő mennyiségű gomba és zöldhagyma legyen.
Tedd a tálkákat gőzölő edénybe, és gőzöld őket 15-20 percig, amíg a tojásos keverék megszilárdul.
Ne hagyd, hogy a víz közvetlenül érje a tálkákat, mert a gőzölésnek egyenletesnek kell lennie ahhoz, hogy az étel sima és lágy maradjon.
Tálalás előtt szórj a chawanmushira szezámmagot, és friss zöldhagymát helyezhetsz a tetejére.
A szezámmag extra ropogósságot ad az ételhez, a zöldhagyma pedig friss ízt biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.