Chawanmushi zöldségekkel, tálalva friss zöldségekkel

Chawanmushi zöldségekkel

A Chawanmushi egy klasszikus japán étel, amelyet hagyományosan párolva készítenek. A tojásos keverék finom, selymes textúrája mellett az ételben található zöldségek friss, természetes ízei is hangsúlyos szerepet kapnak. Eredetileg az ételt húsételekkel tálalták, de a vegetáriánus változatok népszerűsége az évek során növekedett. Az étel friss, ínycsiklandó és tápláló, a japán étkezések egyik különleges fogása.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Tojás
500 ml Húsleves alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Saké
1 tk. Szezámmagolaj
1 gerezd Fokhagyma
1 db Sárgarépa
2 szál Zöldhagyma
100 g Gomba (például shitake)
50 g Zöldborsó
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A tojásokat egy tálba üsd fel, és verd fel alaposan. Add hozzá a húsleves alaplevet, a szójaszószt, sakét, szezámmagolajat, sót és borsot, majd keverd össze.

    A tojásokat ne verd túl erőteljesen, mert a chawanmushi pürészerű textúrája akkor lesz a legjobb, ha nem keletkeznek túl sok légbuborékok.

    2

    A sárgarépát vágd apró kockákra, a zöldhagymát karikákra, a gombát szeletekre, a zöldborsót pedig egészben tartsd meg.

    A zöldségek aprítása egyenletes méretű darabokra segít abban, hogy a chawanmushi egyenletesen főjön.

    3

    Egy párolóedényben vagy nagyobb lábasban egy kevés vizet forralj, majd tedd bele a zöldségeket, és párold őket 5-7 percig, amíg megpuhulnak.

    A párolás segít megőrizni a zöldségek friss ízét és színét, ne főzd túl őket!

    4

    A párolt zöldségeket oszd el egy-egy tálkában, majd öntsd rá a tojásos keveréket, ügyelve arra, hogy ne legyenek légbuborékok.

    Ha légbuborékok keletkeznek a tojásos keverékben, finoman ütögesd a tálat az asztalon, hogy a buborékok eltűnjenek.

    5

    Tedd a tálkákat egy pároló kosárba, és párold őket 10-12 percig, amíg a tojásos keverék megdermed.

    Ha nincs pároló kosarad, használhatsz egy sima lábast is, amiben a tálakat gőzölheted, csak ügyelj arra, hogy a tálak ne érjenek a vízhez.

    6

    Miután elkészültek, vedd ki a tálkákat, és hagyd egy kicsit hűlni. Tálald frissen, esetleg egy kis extra szójaszósz hozzáadásával.

    A chawanmushi hidegen is fogyasztható, de frissen a legfinomabb, amikor a tojás püréje selymesen lágy.