Szitáld át a teljes kiőrlésű lisztet egy nagy tálba, adj hozzá egy csipet sót, majd készíts a közepébe egy mélyedést. Üsd bele a tojásokat, és lassan dolgozd össze a tésztát. Szükség szerint adj hozzá egy kevés vizet, hogy rugalmas legyen.
A liszt átszitálása segít elkerülni a csomósodást és levegősebb tésztát eredményez.
Gyúrd a tésztát legalább 10 percig, amíg sima és elasztikus lesz. Csomagold fóliába és hagyd pihenni 30 percig.
A pihentetés azért fontos, hogy a tészta gluténszálai ellazuljanak, így könnyebb lesz nyújtani és a ravioli nem fog szétesni főzés közben.
A töltelékhez keverd össze a chia magot a mandulatejjel, a kókusztejszínnel, a mézzel, a vanília kivonattal és a reszelt citromhéjjal. Hagyd állni 15-20 percig, hogy a chia mag megduzzadjon és zselés állagot kapjon.
A chia magokat alaposan keverd el a folyadékkal, hogy ne csomósodjanak. Ha nem elég sűrű a töltelék 20 perc után, hagyd állni még egy kicsit.
Nyújtsd ki a tésztát vékonyra, majd egyenletesen kanalazz kis adagokat a chia magos töltelékből az egyik felére, megfelelő távolságban egymástól.
A tészta legyen elég vékony, de ne szakadjon el. A töltelék elosztásánál figyelj, hogy legyen elég hely a raviolik lezárásához.
Hajtsd rá a tészta másik felét, majd egy derelyevágóval vagy késsel vágd ki a raviolikat. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne folyjon ki a töltelék főzés közben.
A széleket nedvesítsd be egy kis vízzel, mielőtt összenyomod, így biztosabban záródnak. Ha nincs derelyevágód, egy éles kés is megteszi, de figyelj, hogy egyenletesek legyenek a vágások.
Forralj egy nagy lábosban vizet, és enyhén sózd meg. Dobd bele a raviolikat, majd főzd őket 3-4 percig, amíg fel nem jönnek a víz tetejére.
Ne tegyél túl sok raviolit egyszerre a vízbe, mert lehűtheti a vizet és összeragadhatnak. Ha feljöttek a tetejére, vedd ki őket azonnal, hogy ne főjenek túl.
Szűrd le a raviolikat, majd egy serpenyőben olvaszd meg a kókuszolajat, és óvatosan forgasd át benne a tésztát, hogy enyhén karamellizálódjon.
A karamellizálás opcionális, de extra ízt ad a ravioliknak. Vigyázz, hogy ne égesd meg a kókuszolajat.
Tálaláskor locsold meg egy kevés mézzel és szórd meg reszelt citromhéjjal. Melegen fogyaszd!
Kísérletezhetsz más feltétekkel is, például pirított dióval vagy friss gyümölcsökkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.