Chicharr贸n de cerdo t谩lalva friss korianderrel

Chicharr贸n de cerdo

A Chicharr贸n de cerdo egy tradicion谩lis mexik贸i 茅tel, amely ropog贸sra s眉lt sert茅sh煤sb贸l k茅sz眉l. Az 茅telt gyakran t谩lalj谩k friss korianderrel, lime lev茅vel, 茅s k眉l枚nf茅le sals谩kkal. A mexik贸i konyh谩ban a Chicharr贸n de cerdo n茅pszer疟 茅tel, amit gyakran fogyasztanak csal谩di 茅tkez茅sek sor谩n vagy utcai 谩rusokn谩l. Az 茅tel egyszer疟, de rendk铆v眉l 铆zletes 茅s gazdag, a ropog贸s h煤s 茅s az 铆zes f疟szerek kombin谩ci贸ja t枚k茅letes egy j贸 茅tkez茅shez.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 25 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
1 kg Sert茅sh煤s (lapocka vagy hasaalja)
5 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Lime l茅
1 tk. S贸
0.5 tk. Bors
1 tk. K枚m茅ny
3 ek. Ol铆vaolaj
1 csokor Friss koriander

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A sert茅sh煤st tiszt铆tsd meg, 茅s v谩gd kisebb kock谩kra. A fokhagym谩t, hagym谩t 茅s a koriandert apr贸ra v谩gd.

    A h煤s kock谩z谩sakor 眉gyelj arra, hogy a darabok egyenl艖ek legyenek, hogy egyenletesen s眉ljenek.

    2

    A h煤sdarabokat tedd egy nagy t谩lba, 茅s add hozz谩 a lime lev茅t, s贸t, borsot, k枚m茅nyt, valamint az apr贸ra v谩gott fokhagym谩t 茅s hagym谩t.

    A f疟szerekkel val贸 p谩col谩s id艖t ad arra, hogy a h煤s 谩tvegye az 铆zeket, ez茅rt hagyd pihenni legal谩bb 30 percig.

    3

    Egy nagy serpeny艖ben meleg铆tsd fel az ol铆vaolajat, 茅s tedd bele a f疟szerezett h煤sdarabokat. S眉sd k枚zepes l谩ngon 15-20 percig, am铆g a h煤s megpirul 茅s ropog贸s lesz.

    A h煤sdarabokat gyakran forgasd meg, hogy minden oldaluk sz茅pen megpiruljon, 茅s egyenletesen s眉ljenek.

    4

    A h煤st akkor tedd f茅lre, ha minden darab j贸l megpirult. A serpeny艖ben maradt 铆zes olajat tartsd meg, mert k茅s艖bb felhaszn谩lhatod.

    Ha a h煤s t煤l sok zs铆rt eresztett ki, a felesleget le枚ntheted.

    5

    T谩lal谩s el艖tt sz贸rd meg friss korianderrel, 茅s a marad茅k olajjal locsold meg a h煤st.

    A koriander friss 铆ze kiv谩l贸an kieg茅sz铆ti a gazdag h煤s 铆z茅t.