Chicharrón de cerdo tálalva friss korianderrel

Chicharrón de cerdo

A Chicharrón de cerdo egy tradicionális mexikói étel, amely ropogósra sült sertéshúsból készül. Az ételt gyakran tálalják friss korianderrel, lime levével, és különféle salsákkal. A mexikói konyhában a Chicharrón de cerdo népszerű étel, amit gyakran fogyasztanak családi étkezések során vagy utcai árusoknál. Az étel egyszerű, de rendkívül ízletes és gazdag, a ropogós hús és az ízes fűszerek kombinációja tökéletes egy jó étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Sertéshús (lapocka vagy hasaalja)
5 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Lime lé
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Kömény
3 ek. Olívaolaj
1 csokor Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst tisztítsd meg, és vágd kisebb kockákra. A fokhagymát, hagymát és a koriandert apróra vágd.

    A hús kockázásakor ügyelj arra, hogy a darabok egyenlőek legyenek, hogy egyenletesen süljenek.

    2

    A húsdarabokat tedd egy nagy tálba, és add hozzá a lime levét, sót, borsot, köményt, valamint az apróra vágott fokhagymát és hagymát.

    A fűszerekkel való pácolás időt ad arra, hogy a hús átvegye az ízeket, ezért hagyd pihenni legalább 30 percig.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és tedd bele a fűszerezett húsdarabokat. Süsd közepes lángon 15-20 percig, amíg a hús megpirul és ropogós lesz.

    A húsdarabokat gyakran forgasd meg, hogy minden oldaluk szépen megpiruljon, és egyenletesen süljenek.

    4

    A húst akkor tedd félre, ha minden darab jól megpirult. A serpenyőben maradt ízes olajat tartsd meg, mert később felhasználhatod.

    Ha a hús túl sok zsírt eresztett ki, a felesleget leöntheted.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, és a maradék olajjal locsold meg a húst.

    A koriander friss íze kiválóan kiegészíti a gazdag hús ízét.