Chilean Empanada de Pino, chilei húsos empanada kukoricával, aranybarna tésztában

Chilean Empanada de Pino

Az Empanadas de Pino a chilei konyha egyik legismertebb ételének számít. Az empanada tradicionális latin-amerikai étel, amely különböző töltelékekkel készíthető. A chilei változat darált marhahússal, kukoricával és gazdag fűszerekkel készül, ami ínycsiklandó és gazdag ízvilágot ad az ételnek. Az empanada kívül ropogós, belül pedig ínycsiklandóan lágy, és az egyes fűszerek és a kukorica tökéletes harmóniát alkotnak. A chilei empanada az utcai étkezések és a családi összejövetelek fontos része, amely minden alkalomra tökéletes választás.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
2100 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
400 g Darált marhahús
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 db Paprika
100 g Kukorica
1 tk. Füstölt paprika
0.5 tk. Kömény
1 tk. Oregánó
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A paprikát is szeleteljük fel. Egy serpenyőben melegítsük az olívaolajat, majd adjuk hozzá a hagymát és fokhagymát, és pirítsuk üvegesre.

    A hagyma karamellizálódása még ízletesebbé teszi a tölteléket.

    2

    Hozzáadjuk a darált marhahúst, és pirítjuk, amíg el nem kezd barnulni. Ne keverd túl, hogy a hús megpiruljon.

    Ne hagyd, hogy a hús túlságosan zsíros legyen, ezért ha szükséges, öntsd le róla a felesleges zsiradékot.

    3

    A paprikát és a kukoricát is hozzáadjuk, majd sóval, borssal, köménnyel és füstölt paprikával fűszerezzük. Tovább pirítjuk 5-6 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A füstölt paprika különleges, gazdag ízt ad a tölteléknek.

    4

    Miután a hús és zöldségek elkészültek, félretesszük a tölteléket, hogy lehűljön. Közben készítsük elő a tésztát.

    Ha túl híg lenne a töltelék, hagyjuk egy kicsit pihenni, hogy a felesleges folyadék elpárologjon.

    5

    A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk. Hajtsuk félbe, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A szélek jól záródjanak, hogy a töltelék ne folyjon ki a sütés során.

    6

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése segít, hogy a tészta fényes, ropogós és aranybarna legyen.

    7

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.