Chilean Empanada de Queso, sajtos empanada, aranybarna tésztában

Chilean Empanada de Queso

Az Empanada de Queso egy klasszikus chilei étel, amely különösen népszerű latin-amerikai országokban. A tészta kívül ropogós, belül pedig lágy és gazdag, miközben a sajtos töltelék minden falatban gazdag ízt biztosít. Az empanada egy olyan étel, amely tökéletesen illeszkedik a családi étkezésekhez, de egy gyors és finom harapnivalóként is tökéletes. A sajtos empanada különösen jól párosítható egy friss salátával vagy szószokkal.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
300 g Fehér sajt (pl. mozzarella vagy queso blanco)
2 ek. Súlyos tejföl
2 ek. Oliváolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tojás (kenéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A sajtot reszeljük le finomra, hogy könnyebben elférjen az empanadában. Egy tálba tegyük, és keverjük össze a tejföllel, sóval és borssal.

    A sajt lehet mozzarella, queso blanco, vagy bármilyen enyhén sózott sajt, amely jól olvad.

    2

    A tésztából köröket vágjunk ki, majd minden kör közepére tegyünk egy evőkanálnyi sajtos tölteléket. Hajtsuk félbe a tésztát, és jól nyomjuk le a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    A széleket alaposan nyomjuk le, hogy biztosan záródjanak a tészták, és ne engedjék ki a sajt folyadékát.

    3

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojás kenése nemcsak szép fényt ad a tésztának, hanem ropogósabbá is teszi.

    4

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Minden sütő más tempóban működik, érdemes 15 perc után ellenőrizni a színüket.