A lisztet, sütőport és a sót egy tálban keverd össze. Add hozzá a hideg vajat, és morzsold el a tésztát, hogy kis szemcsés legyen.
A vaj legyen hideg, hogy könnyen morzsolódjon, így a tészta omlósabb lesz.
Egy másik tálban keverd össze a tojást és a tejet, majd lassan add hozzá a lisztes keverékhez. Gyúrd sima tésztává.
Ha túl száraznak tűnik a tészta, adj hozzá egy kevés tejet, hogy könnyebben formázható legyen.
Tedd a tésztát fóliába csomagolva a hűtőbe 30 percig, hogy pihenjen és könnyebben dolgozhass vele.
A tészta pihentetése fontos, hogy a tészta jól formázható és ne ragadjon a nyújtáskor.
Miután pihent a tészta, nyújtsd ki kb. 2-3 mm vastagra, majd szaggass belőle kört formájú darabokat.
A tészta szaggatásakor ügyelj arra, hogy egyenletes méretűek legyenek a körök, hogy a töltelék egyenletesen oszoljon el.
A körök közepére helyezz egy kanál manjart (dulce de leche), majd hajtsd félbe a tésztát és jól nyomd le az éleit, hogy a töltelék ne folyjon ki sütés közben.
Használj villát a szélek lenyomására, hogy szép, díszes bordákat kapj.
A formázott empanadákat tedd egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Tedd őket 180°C-ra előmelegített sütőbe, és süsd 15-20 percig, amíg aranybarna nem lesz.
Sütés előtt a tetejüket kenheted fel felvert tojással, hogy szép fényesek legyenek.
Miután elkészültek, hagyd őket egy kicsit hűlni, majd tálald frissen. A legfinomabb, ha még melegen fogyasztod őket.
A manjar meleg állapotban a legfinomabb, de hidegen is remekül fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.