Chili dosa frissen, ropogósra sütve, chili töltelékkel tálalva

Chili dosa

A Chili dosa egy különleges változata a dosa-nak, amelyet a fűszeres chili töltelék tesz igazán egyedivé. A dosa tésztája enyhén ropogós, és a chili, fokhagyma, valamint curry levél töltelék kiemeli a dosa ízét. Ez az étel egy igazán ínycsiklandó választás minden indiai étkezéshez, és tökéletes reggelire vagy vacsorára.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
100 g Lencse
400 ml Víz
1 tk.
2 ek. Olaj
4 db Chili
1 tk. Mustármag
6 levél Curry levél
2 gerezd Fokhagyma
1 cm Ginger

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst és a lencsét alaposan mosd át, majd áztasd be őket 4-6 órára.

    Az áztatás segíti, hogy a tészta simább legyen, és a dosa könnyebben megsüljön.

    2

    Miután az alapanyagok megáztak, öntsd őket turmixgépbe, és adj hozzá vizet. Keverd simára, de ne túl hígra.

    A tészta állagának olyan sűrűnek kell lennie, mint a palacsintatésztának.

    3

    Hagyd pihenni a tésztát legalább 30 percig, hogy a rizs és a lencse jól megszívja magát a vízzel.

    A pihentetés segít, hogy a dosa lágyabbá és könnyen kezelhetővé váljon.

    4

    Egy serpenyőt melegíts fel közepes hőmérsékleten, majd vékonyan kend meg olajjal.

    A serpenyőt ne tedd túl forróra, hogy a dosa egyenletesen süljön.

    5

    Önts egy merőkanálnyi tésztát a serpenyőbe, és körkörös mozdulatokkal terítsd el egyenletesen.

    A tésztát gyorsan kell elteríteni, hogy vékony és ropogós dosa legyen.

    6

    Amikor a dosa szélei elkezdenek elválni a serpenyőtől és a teteje megszilárdul, locsold meg egy kevés olajjal, és süsd 2-3 percig.

    Ne próbáld meg gyorsan megfordítani, hagyd, hogy az alja szépen megpiruljon.

    7

    Fordítsd meg a dosát, és süsd a másik oldalát is, amíg aranybarna nem lesz.

    A dosa legyen ropogós, de nem túl száraz. Ha szükséges, újabb olajat adhatsz hozzá.

    8

    Mikor elkészült a dosa, tedd félre, és készítsd el a chili tölteléket. Egy serpenyőben melegíts olajat, és add hozzá a mustármagot, curry levelet, fokhagymát, chilit és gyömbért, majd pirítsd meg őket.

    A chili és a fokhagyma egyedi ízt ad a dosa töltelékének.

    9

    Tedd a chili tölteléket a dosa közepére, és tálald melegen.

    A fűszeres chili töltelék remekül kiegészíti a dosa ropogós tésztáját.