A vöröshagymát és a fokhagymát pucold meg, aprítsd finomra. A chilit szeleteld vékony karikákra. Tipp: ha nem szereted a túl csípőset, távolítsd el a chili magjait.
A chili erőssége ízlés szerint állítható. Használhatsz enyhébb vagy erősebb fajtát, illetve többet vagy kevesebbet belőle.
Egy nagy serpenyőben hevíts 1 evőkanál olívaolajat, és dinszteld üvegesre a vöröshagymát. Add hozzá a fokhagymát és a chilit, és pirítsd további 1 percig.
A hagymát alacsony lángon dinszteld, hogy ne égjen meg, mert az keserű ízt adhat az ételnek.
Tedd bele a darált húst, sózd, borsozd, és pirítsd nagy lángon, míg kifehéredik. Ezután add hozzá a paradicsompürét, és főzd még 8-10 percig, amíg szaftos, de nem túl nedves tölteléket kapsz.
A húst pirítsd addig, amíg mindenhol megbarnul, így finomabb íze lesz. A paradicsompüré helyett használhatsz aprított paradicsomot is.
Hagyd kissé kihűlni a húsos keveréket. Fontos: melegen ne töltsd a réteslapba, mert az könnyen szétázhat!
A tölteléket hűtsd le teljesen, mielőtt a réteslapba tennéd, különben elszakadhat a tészta.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra (alsó-felső sütés). Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral vagy kenj ki olajjal.
A sütőpapír megkönnyíti a burek eltávolítását a tepsiből.
Teríts ki egy réteslapot, kend meg kevés olajjal, majd rétegezz rá még egyet. A húsos tölteléket hosszában oszlasd el a lap egyik szélén, és tekerd fel burek formába – spirál vagy rúd alakra. Ismételd a műveletet a maradék hozzávalókkal.
A réteslapokat óvatosan kezeld, mert könnyen szakadnak. Ha a tészta túl száraz, spriccelj rá kevés vizet.
Helyezd a burekeket a tepsibe, kend meg a tetejüket olajjal, majd süsd aranybarnára kb. 30–35 perc alatt. Tipp: ha a teteje túl gyorsan pirul, fedd le alufóliával.
A sütési idő sütőfüggő, figyelj rá, hogy ne égjen meg a burek.
Hagyd 5 percet pihenni, majd tálald frissen, ízlés szerint tejföllel vagy joghurttal.
A burek frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.