Chilis miyeokguk, friss korianderrel tálalva

Chilis miyeokguk

A miyeokguk egy hagyományos koreai étel, amelyet gyakran esznek születésnapokon és ünnepnapokon. Az ételt általában húsleves és tengeri moszat (miyeok) alkotja, és jellegzetes fűszeres íze miatt rendkívül kedvelt. A chilis változat pikánsabbá teszi a levest, és friss chili paprikával igazán különleges étellé válik. A miyeokguk története évszázadokra nyúlik vissza, és a koreai konyha egyik alapvető ételének számít.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 45 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Miyeok (tengeri moszat)
200 g Marhahús (vagy csirke)
2 clove Fokhagyma
1 db Friss chili
1 tk.
0.5 tk. Friss bors
1 l Húsleves
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A miyeokot áztasd vízbe 15-20 percre, hogy megpuhuljon.

    Ha gyorsan szeretnéd, forró vízbe áztathatod, így gyorsabban megpuhul.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, a húst pedig kockázd fel kis darabokra.

    Ha marhahús helyett csirkét használsz, gyorsabban megfő, és könnyebb feldolgozni.

    3

    Egy lábasban forrósítsd fel az olajat, add hozzá a fokhagymát és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos lesz.

    A fokhagyma pirítása kiemeli az ízeket, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.

    4

    Add hozzá a húst, és pirítsd 5-7 percig, amíg egy kicsit meg nem barnul.

    Ha a hús már szépen megpirult, egy kicsit fokozhatod a hőmérsékletet, hogy jobban karamellizálódjon.

    5

    Öntsd fel a húslevessel, és forrald fel. Aztán add hozzá az áztatott miyeokot.

    Ha a leves túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígíthatod, hogy a leves könnyedebb legyen.

    6

    Adj hozzá sót, borsot és szójaszószt, majd hagyd főzni alacsony lángon 20-25 percig.

    A szójaszósz gazdagítja a leves ízét, de figyelj arra, hogy ne tedd túl sósá, ha sok sót használsz.

    7

    Végül tálalás előtt adj hozzá apróra vágott friss chili paprikát, hogy pikánsabbá tedd.

    A chili frissessége fokozza a leves izgalmas ízét, de ha nem szereted túl csípősen, kevesebb chilit használj.