A miyeokot áztasd vízbe 15-20 percre, hogy megpuhuljon.
Ha gyorsan szeretnéd, forró vízbe áztathatod, így gyorsabban megpuhul.
A fokhagymát apróra vágd, a húst pedig kockázd fel kis darabokra.
Ha marhahús helyett csirkét használsz, gyorsabban megfő, és könnyebb feldolgozni.
Egy lábasban forrósítsd fel az olajat, add hozzá a fokhagymát és pirítsd meg egy-két percig, amíg illatos lesz.
A fokhagyma pirítása kiemeli az ízeket, de ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert akkor keserűvé válik.
Add hozzá a húst, és pirítsd 5-7 percig, amíg egy kicsit meg nem barnul.
Ha a hús már szépen megpirult, egy kicsit fokozhatod a hőmérsékletet, hogy jobban karamellizálódjon.
Öntsd fel a húslevessel, és forrald fel. Aztán add hozzá az áztatott miyeokot.
Ha a leves túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígíthatod, hogy a leves könnyedebb legyen.
Adj hozzá sót, borsot és szójaszószt, majd hagyd főzni alacsony lángon 20-25 percig.
A szójaszósz gazdagítja a leves ízét, de figyelj arra, hogy ne tedd túl sósá, ha sok sót használsz.
Végül tálalás előtt adj hozzá apróra vágott friss chili paprikát, hogy pikánsabbá tedd.
A chili frissessége fokozza a leves izgalmas ízét, de ha nem szereted túl csípősen, kevesebb chilit használj.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.