A rákot tisztítsd meg, és távolítsd el a héját, de hagyd rajta a farkát, hogy szép legyen a tálalás.
A rákot alaposan mosd meg, hogy a homok és szennyeződések eltűnjenek.
A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát és gyömbért, és pirítsd őket üvegesre.
A gyömbér és fokhagyma együtt egy igazán ínycsiklandó alapot ad az ételnek, ne hagyd megégni őket.
Amikor a fokhagyma és gyömbér megpirult, add hozzá a curry port, és keverd jól össze, hogy az ízek eloszoljanak.
A curry port érdemes a pirítás előtt egy kicsit átforgatni, hogy jobban kiadja az aromáit.
Öntsd hozzá a kókusztejet, és hagyd, hogy felforrjon, majd csökkentsd a hőt, és főzd 5-7 percig.
A kókusztej segít a fűszerek és a rák ízének összeérésében, így érdemes türelmesen főzni.
A rákot tedd a szószba, és főzd tovább 8-10 percig, amíg a rák teljesen meg nem puhul és át nem veszi a fűszerek ízét.
Ne főzd túl a rákot, mert a rák gyorsan keményedhet, ha túlfőzöd.
Tálald a kész ételt friss korianderrel és egy kevés citruslével meglocsolva.
A citruslé segít frissíteni az ételt, és a koriander frissessége igazán kiemeli a curry ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.