Chingri malai golda rák, kókusztejjel, korianderrel és citruslével tálalva

Chingri malai golda rákkal

A Chingri Malai egy tradicionális indiai étel, amely a rákot és a kókusztejet ötvözi fűszeres szószban. Az étel alapvetően Dél-Indiából származik, ahol a kókusz és a curry fűszerek alapvető szerepet játszanak a konyhában. A rák különösen jól illik a kókusztej krémességéhez, míg a friss koriander és a citrus frissítő ízt ad az ételnek. Ez a recept tökéletes választás egy elegáns vacsorához vagy különleges alkalomra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Golda rák (nagyobb méret)
200 ml Kókusztej
4 gerezd Fokhagyma
2 cm Gyömbér
2 ek. Friss koriander
1 tk. Curry por
1 csipet
0.5 tk. Friss bors
1 ek. Citruslé (lime vagy citrom)
2 ek. Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rákot tisztítsd meg, és távolítsd el a héját, de hagyd rajta a farkát, hogy szép legyen a tálalás.

    A rákot alaposan mosd meg, hogy a homok és szennyeződések eltűnjenek.

    2

    A fokhagymát és gyömbért apróra vágd, majd egy nagy serpenyőben hevítsd az olívaolajat. Add hozzá a fokhagymát és gyömbért, és pirítsd őket üvegesre.

    A gyömbér és fokhagyma együtt egy igazán ínycsiklandó alapot ad az ételnek, ne hagyd megégni őket.

    3

    Amikor a fokhagyma és gyömbér megpirult, add hozzá a curry port, és keverd jól össze, hogy az ízek eloszoljanak.

    A curry port érdemes a pirítás előtt egy kicsit átforgatni, hogy jobban kiadja az aromáit.

    4

    Öntsd hozzá a kókusztejet, és hagyd, hogy felforrjon, majd csökkentsd a hőt, és főzd 5-7 percig.

    A kókusztej segít a fűszerek és a rák ízének összeérésében, így érdemes türelmesen főzni.

    5

    A rákot tedd a szószba, és főzd tovább 8-10 percig, amíg a rák teljesen meg nem puhul és át nem veszi a fűszerek ízét.

    Ne főzd túl a rákot, mert a rák gyorsan keményedhet, ha túlfőzöd.

    6

    Tálald a kész ételt friss korianderrel és egy kevés citruslével meglocsolva.

    A citruslé segít frissíteni az ételt, és a koriander frissessége igazán kiemeli a curry ízét.