A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg a sushi rizshez ajánlott módon, a csomagolás utasításai szerint.
A rizst érdemes legalább 30 percig áztatni főzés előtt, hogy a szemek jobban felvegyék a vizet és puhábban főjenek.
A megfőtt rizshez keverd hozzá a sushi ecetet, cukrot és sót, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletre. Ne hagyd kihűlni teljesen, mert még enyhén melegnek kell maradnia, hogy jól álljon össze a rizs.
A sushi rizs elkészítéséhez fontos, hogy ne legyen túl forró, de ne is legyen teljesen hideg, hogy a hozzáadott ecet jól beszívódjon.
A shiitake gombát vékony szeletekre vágd, majd egy serpenyőben, egy kis olajon, pirítsd meg őket 5-6 perc alatt.
A shiitake gomba különleges umami ízű, így ne pirítsd túl, hogy megőrizzék a friss ízüket.
A lazacot vékony csíkokra szeleteld fel, az avokádót pedig kockázd fel. Ha szeretnéd, a lazacot enyhén sózhatod is.
A lazacot mindig frissen vásárold, lehetőleg sashimi minőségben, hogy a legjobb ízt kapd.
Egy tálban tedd le a kihűlt rizst, majd szépen rendezd el rajta a pirított shiitake gombát, lazacot, és avokádót.
A tálaláskor ne halmozd túl a hozzávalókat, hogy a rizs és a többi összetevő jól látható maradjon.
Szórd meg az ételt szezámmaggal, és locsold meg egy kis szójaszósszal.
Ha szereted a csípősebb ízeket, adj hozzá egy kevés wasabit is, hogy pikánsabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.