Chirashizushi tál friss lazaccal, shiitake gombával és avokádóval

Chirashizushi shiitake gombával

A chirashizushi egy hagyományos japán étel, amelyet az éttermekben gyakran tálalnak. Az étel jelentése \'szórt sushi\', mivel a rizst és a hozzávalókat egy tálban elegyengetve kínálják. A shiitake gomba és a friss lazac tökéletesen illeszkedik a sushi rizshez, és gazdag, umami ízt ad az ételnek. Ez a recept modern változata a hagyományos chirashizushinak, amelyet egyedülálló módon gazdagítanak a friss zöldségek és a lazac. A friss avokádó és a roppanós shiitake gomba különleges harmóniát alkotnak a tálban, így minden falat élvezetet biztosít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Sushi rizs
100 g Shiitake gomba
150 g Lazac filé
1 db Avokádó
2 ek. Sushi ecet
1 ek. Cukor
1 tk.
1 tk. Sójafélék
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan öblítsd le hideg vízben, majd főzd meg a sushi rizshez ajánlott módon, a csomagolás utasításai szerint.

    A rizst érdemes legalább 30 percig áztatni főzés előtt, hogy a szemek jobban felvegyék a vizet és puhábban főjenek.

    2

    A megfőtt rizshez keverd hozzá a sushi ecetet, cukrot és sót, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletre. Ne hagyd kihűlni teljesen, mert még enyhén melegnek kell maradnia, hogy jól álljon össze a rizs.

    A sushi rizs elkészítéséhez fontos, hogy ne legyen túl forró, de ne is legyen teljesen hideg, hogy a hozzáadott ecet jól beszívódjon.

    3

    A shiitake gombát vékony szeletekre vágd, majd egy serpenyőben, egy kis olajon, pirítsd meg őket 5-6 perc alatt.

    A shiitake gomba különleges umami ízű, így ne pirítsd túl, hogy megőrizzék a friss ízüket.

    4

    A lazacot vékony csíkokra szeleteld fel, az avokádót pedig kockázd fel. Ha szeretnéd, a lazacot enyhén sózhatod is.

    A lazacot mindig frissen vásárold, lehetőleg sashimi minőségben, hogy a legjobb ízt kapd.

    5

    Egy tálban tedd le a kihűlt rizst, majd szépen rendezd el rajta a pirított shiitake gombát, lazacot, és avokádót.

    A tálaláskor ne halmozd túl a hozzávalókat, hogy a rizs és a többi összetevő jól látható maradjon.

    6

    Szórd meg az ételt szezámmaggal, és locsold meg egy kis szójaszósszal.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, adj hozzá egy kevés wasabit is, hogy pikánsabb legyen.