Choripán sajttal, friss korianderrel és pirított baguette-tel tálalva

Choripán sajttal

A Choripán egy hagyományos spanyol étel, amelyet fűszeres kolbászból készítenek, és friss baguette-ben tálalnak. Az étel színes és gazdag ízvilága igazi kedvence lett a gasztronómia szerelmeseinek. A sajttal és korianderrel tálalt változat különleges frissességet és egyedi karaktert ad ennek az ételnek, így egy igazán különleges étkezést kínál. A choripán tradicionálisan az utcai árusok egyik legnépszerűbb fogása, de ma már világszerte elérhető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Chorizo kolbász
4 db Friss baguette
100 g Cheddar sajt
1 db Zöld paprika
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 ek. Friss koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A chorizo kolbászt vágd kisebb darabokra, és egy serpenyőben pirítsd meg olívaolajon, amíg meg nem puhul.

    A kolbászt érdemes nem túl nagy lángon sütni, hogy a belseje is átsüljön anélkül, hogy megégne.

    2

    A zöld paprikát és a hagymát vágd apróra, a fokhagymát pedig finomra reszeld vagy aprítsd fel.

    A zöld paprika és a hagyma roppanós textúrája segít kiegyensúlyozni a kolbász szaftosságát.

    3

    A fokhagymát, hagymát és paprikát tedd a kolbászos serpenyőbe, és pirítsd őket együtt 5-7 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért ügyelj arra, hogy alacsonyabb hőmérsékleten pirítsd.

    4

    A friss baguette-eket vágd félbe, és a sütőben egy kicsit pirítsd meg, hogy ropogós legyen.

    A pirított baguette tökéletes alapot ad a churipánnak, és nem fog elszívni túl sok zsírt a kolbászból.

    5

    A sajtot reszeld le, és tedd félre, hogy készen álljon a tálalásra.

    A cheddar sajt érdemes nagyobb reszelőn lereszelni, hogy könnyen elolvadjon a kolbász tetején.

    6

    Tálaláskor a pirított baguette-eket tedd tányérra, majd kanalazd rá a kész kolbászos zöldségeket, és szórd meg a reszelt sajttal.

    Ha extra sajtosan szereted, szórhatsz még egy réteget a tetejére.

    7

    Friss korianderrel díszítsd, és tálald melegen.

    A koriander friss íze remekül kiegészíti a fűszeres kolbászt, és színt ad az ételnek.