Chowder krémesen, gazdag tejszínes leves

Chowder krémesen

A chowder egy klasszikus amerikai leves, amely gazdag és krémes textúrájáról ismert. Az eredeti chowder változatok gyakran tenger gyümölcseivel készülnek, de a zöldséges és fűszeres chowder is egy rendkívül ínycsiklandó változat. A fűszeres változatokban a cayenne bors és a pirospaprika izgalmas ízt adnak a levesnek, amely gazdag, mégis könnyed ízekkel lep meg.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 55 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 db Hagyma
1 db Zellergumó
2 db Sárgarépa
3 gerezd Fokhagyma
200 g Zöldbab
1 l Alaplé
250 ml Tejszín
2 ek. Olaj
1 tk.
1 tk. Bors
0.5 tk. Cayenne bors
1 tk. Pirospaprika
1 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A hagymát, zellert, sárgarépát és fokhagymát apróra vágom.

    A zöldségeket apróra vágva könnyebben főnek át, és gyorsabb lesz a chowder elkészítése.

    2

    Egy nagy lábasban forrósítom az olajat, majd hozzáadom a felaprított hagymát, sárgarépát és fokhagymát. Pár percig pirítom, amíg megpuhulnak.

    A zöldségek pirítása gazdagítja a chowder ízét, és elősegíti, hogy a fűszerek jobban kifejlődjenek.

    3

    Hozzáadom a zöldbabokat, és alaposan elkeverem. Öntöm az alaplevet, és főzöm 15-20 percig.

    A zöldbab gyorsan megpuhul, ügyelj, hogy ne főzd túl.

    4

    Hozzáadom a tejszínt, sót, borsot, cayenne borsot és pirospaprikát, majd hagyom, hogy a chowder még 5-7 percig főjön.

    A pirospaprika és cayenne bors fűszeres, mégis finom ízeket ad a chowdernek. Ha nem szereted a csípős ízeket, elhagyhatod.

    5

    Miután a chowder elkészült, frissen petrezselyemmel díszítem.

    Friss petrezselyem ad egy kis frissességet és színt a gazdag chowder ízének.