A vajat egy nagy lábasban olvaszd fel közepes hőmérsékleten. Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és póréhagymát. Párold őket 5 percig, amíg megpuhulnak és enyhén üvegesednek.
A hagyma üvegesedése segít kiemelni az ízeket, de ügyelj, hogy ne pirítsd meg, mert keserűvé válhat!
A burgonyákat hámozd meg, majd vágd kockákra. Add hozzá a zöldségleves alaplét és a burgonyát a lábashoz. Főzd a levest 15-20 percig, amíg a burgonya megpuhul.
A burgonyák egyenletes méretűre vágása biztosítja, hogy minden darab ugyanolyan gyorsan megpuhuljon!
Amikor a burgonya megpuhult, add hozzá a tejszínt, sót és borsot. Keverd jól össze, majd főzd még 5 percig, hogy a leves gazdag, krémes állagot kapjon.
A tejszín hozzáadása gazdagítja a levest, de ha még krémesebb textúrát szeretnél, botmixerrel enyhén pépesítheted a levest.
Reszeld le a sajtot, majd add hozzá a leveshez. Keverd jól el, hogy a sajt teljesen felolvadjon, és a leves sűrűbbé váljon.
A legjobb, ha keményebb sajtokat választasz, mint a cheddar, mivel azok szépen megolvadnak és gazdag ízt adnak.
A leves elkészülte után szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, és tálald azonnal forrón.
A petrezselyem frissességet ad az ételnek, így a gazdag ízeket is jól ellensúlyozza.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.