Krémes sajtos chowder tálalva, gazdag, ínycsiklandó megjelenésben

Chowder sajttal

A chowder egy hagyományos amerikai leves, mely gazdag és sűrű állagával igazi komfort étel. Eredetileg a tengerparti halászok étkezése volt, de mára már a világ minden táján ismert étellé vált. A sajtos chowder egy modern változata, amelyet a tejszín és a sajt gazdagít, így egy igazán ínycsiklandó levest kapunk. A friss petrezselyem és a krémes sajt tökéletesen kiegészíti egymást, és minden falat egy új élményt nyújt. Kiváló választás hideg téli estéken, amikor egy gazdag, meleg ételre vágyunk.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
50 g Vaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 szál Póréhagyma
800 ml Zöldségleves alaplé
200 ml Tejszín
2 db Burgonya
150 g Sajt
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vajat egy nagy lábasban olvaszd fel közepes hőmérsékleten. Add hozzá a felaprított hagymát, fokhagymát és póréhagymát. Párold őket 5 percig, amíg megpuhulnak és enyhén üvegesednek.

    A hagyma üvegesedése segít kiemelni az ízeket, de ügyelj, hogy ne pirítsd meg, mert keserűvé válhat!

    2

    A burgonyákat hámozd meg, majd vágd kockákra. Add hozzá a zöldségleves alaplét és a burgonyát a lábashoz. Főzd a levest 15-20 percig, amíg a burgonya megpuhul.

    A burgonyák egyenletes méretűre vágása biztosítja, hogy minden darab ugyanolyan gyorsan megpuhuljon!

    3

    Amikor a burgonya megpuhult, add hozzá a tejszínt, sót és borsot. Keverd jól össze, majd főzd még 5 percig, hogy a leves gazdag, krémes állagot kapjon.

    A tejszín hozzáadása gazdagítja a levest, de ha még krémesebb textúrát szeretnél, botmixerrel enyhén pépesítheted a levest.

    4

    Reszeld le a sajtot, majd add hozzá a leveshez. Keverd jól el, hogy a sajt teljesen felolvadjon, és a leves sűrűbbé váljon.

    A legjobb, ha keményebb sajtokat választasz, mint a cheddar, mivel azok szépen megolvadnak és gazdag ízt adnak.

    5

    A leves elkészülte után szórd meg friss, apróra vágott petrezselyemmel, és tálald azonnal forrón.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, így a gazdag ízeket is jól ellensúlyozza.