A lisztet egy nagy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a tojásokat és fokozatosan a vizet, majd sima, rugalmas tésztát gyúrunk. Letakarva pihentetjük 30 percig.
A pihentetett tésztát könnyebb nyújtani és nem szakad olyan könnyen.
Közben a darált húst összekeverjük a nagyon apróra vágott hagymával, sóval és borssal. Alaposan összedolgozzuk, hogy egységes tölteléket kapjunk.
Ha lédúsabb tölteléket szeretnél, adhatsz hozzá egy kevés vízzel elkevert étkezési keményítőt.
A pihentetett tésztát vékonyra nyújtjuk és kis, kör alakú formákat szaggatunk ki belőle. Minden kör közepére kis adag tölteléket helyezünk.
Használj kerek kiszúrót vagy poharat a szabályos formához – a szélek így jobban zárnak.
A töltött köröket félbehajtjuk és a széleit jól összenyomkodjuk, hogy ne nyíljon szét sütés közben.
A szélek ragasztásához egy kevés vízzel is bekenheted a tészta szélét, így jobban záródik.
Egy mély serpenyőben vagy lábasban olajat hevítünk közepes hőmérsékletre (kb. 170–180°C), majd a chuchvarákat aranybarnára sütjük benne.
Teszteld az olajat egy tésztadarabbal – ha azonnal buborékol, megfelelő a hőmérséklet.
Papírtörlőre szedjük a kisült chuchvarákat, hogy a felesleges olajat leitassuk, majd melegen tálaljuk.
Tálalás előtt pár percig pihentesd, hogy ne legyen túl forró harapáskor.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.