Churro muffin, fahéjas cukorral megszórva

Churro muffin

A churro muffin egy kreatív változata a klasszikus mexikói churro desszertnek, amelyet a hagyományos churro készítés módja helyett könnyedén muffinként készíthetünk el. A churro muffinok fűszeres fahéjas ízük és édes cukros rétegük révén gyorsan elnyerik a szívünket. Ez a recept tökéletes azoknak, akik szeretik a churro-t, de gyorsan szeretnének egy könnyed desszertet készíteni. A muffinok a sütőből frissen kikerülve igazi élményt nyújtanak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 12
250 g Liszt
100 g Cukor
1 tk. Sütőpor
2 tk. Fahéj
150 ml Tej
2 db Tojás
1 tk. Vaníliás cukor
100 g Olvasztott vaj
1 csipet
50 g Cukor (a tetejére)
1 tk. Fahéj (a tetejére)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra. Készíts elő egy muffin formát, és béleld ki muffin papírokkal.

    Ha nincs muffin papírod, vajjal vagy olajjal is kikenheted a muffin formát, hogy ne ragadjanak le.

    2

    A lisztet, sütőport, fahéjat, sót és a cukrot egy tálban keverd össze.

    Szitáld át a lisztet, hogy a muffinok könnyebbek és levegősebbek legyenek.

    3

    A tojásokat verd fel, majd add hozzá a tejet, vaníliás cukrot és az olvasztott vajat. Keverd össze alaposan.

    A vajat ne hagyd teljesen megdermedni, hogy könnyen elkeveredjen a folyadékokkal.

    4

    A száraz összetevőket öntsd a nedvesekhez, és keverd össze őket, amíg sima tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl sokáig a tésztát, különben a muffinok kemények lesznek. A tészta kicsit csomós lehet, de ez rendben van.

    5

    A tésztát kanalazd a muffin formába, minden egyes forma kb. 2/3-ig legyen tele.

    Ha egyenletesebb lesz a tészta eloszlása, használhatsz egy fagylaltadagolót is.

    6

    Süsd a muffinokat 20-25 percig, amíg a tetejük aranybarna és egy fogpiszkálóval könnyen ki tudod venni őket a tésztából.

    Mielőtt kiveszed a muffinokat, próbáld meg egy fogpiszkálóval, hogy ne ragadjon rá tészta.

    7

    Míg a muffinok sülnek, keverd össze a fahéjat és a cukrot a tetejére.

    A fahéjas cukor a muffinok tetejére ad egy finom ropogós réteget.

    8

    Amikor a muffinok megsültek, vedd ki őket a sütőből, és hagyd egy kicsit hűlni. Mielőtt teljesen kihűlnének, forrón szórd meg a fahéjas cukorral.

    Ha a muffinokat forrón szórjuk meg a fahéjas cukorral, akkor az szépen megolvad rajtuk, és ínycsiklandó édes réteget képez.