Ciorba de peste, friss hal, zöldségekkel és tárkonyos ecettel

Ciorba de peste (hallal)

A ciorba de peste egy hagyományos román halleves, amelyet a Duna partján és más folyók mentén fogyasztanak. A hal ízletes levesébe zöldségeket, mint a sárgarépa és zeller, valamint egy csipet tárkonyt adnak, hogy egy gazdag, savanykás ízvilágot hozzanak létre. Ez az étel ideális egy téli vacsorához, mivel melegít és tápláló.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fehér hal filé
2 l Víz
1 db Hagyma
1 db Sárgarépa
1 db Petrezselyem gyökér
1 db Zeller
2 db Paradicsom
100 ml Fehérbor
1 csipet
1 csipet Bors
1 csokor Friss kapor
1 ek. Tárkony ecet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A halat alaposan mosd meg, majd darabokra vágd.

    Használj friss halat a legjobb íz eléréséhez.

    2

    A zöldségeket (hagyma, sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller) hámozd meg, és vágd fel kis darabokra.

    A zöldségeket ne vágd túl apróra, hogy jól érezhetőek maradjanak a levesben.

    3

    Egy nagy fazékban forralj vizet, majd add hozzá a halat és a zöldségeket. Főzd 15-20 percig.

    Ne felejts el habot szedni a levesről, hogy tiszta maradjon.

    4

    Tedd bele a felkockázott paradicsomokat és a fehérbort, majd sózd és borsozd ízlés szerint.

    A paradicsom hozzáadása friss, savanykás ízt ad a levesnek.

    5

    Főzd a levest további 10 percig, amíg a hal és a zöldségek teljesen megpuhulnak.

    A halat ne főzd túl sokáig, mert akkor könnyen széteshet.

    6

    A levest a végén tárkony ecettel ízesítheted, majd szórd meg friss kaporral.

    Ha szeretnéd, citromot is adhatunk hozzá, hogy frissebb ízt adjon.

    7

    Tálald melegen, pirított kenyérrel vagy friss fűszernövényekkel.

    A ciorba de peste tökéletesen illik egy szelet ropogós fokhagymás kenyérhez.