A halat alaposan mosd meg, majd darabokra vágd.
Használj friss halat a legjobb íz eléréséhez.
A zöldségeket (hagyma, sárgarépa, petrezselyem gyökér, zeller) hámozd meg, és vágd fel kis darabokra.
A zöldségeket ne vágd túl apróra, hogy jól érezhetőek maradjanak a levesben.
Egy nagy fazékban forralj vizet, majd add hozzá a halat és a zöldségeket. Főzd 15-20 percig.
Ne felejts el habot szedni a levesről, hogy tiszta maradjon.
Tedd bele a felkockázott paradicsomokat és a fehérbort, majd sózd és borsozd ízlés szerint.
A paradicsom hozzáadása friss, savanykás ízt ad a levesnek.
Főzd a levest további 10 percig, amíg a hal és a zöldségek teljesen megpuhulnak.
A halat ne főzd túl sokáig, mert akkor könnyen széteshet.
A levest a végén tárkony ecettel ízesítheted, majd szórd meg friss kaporral.
Ha szeretnéd, citromot is adhatunk hozzá, hogy frissebb ízt adjon.
Tálald melegen, pirított kenyérrel vagy friss fűszernövényekkel.
A ciorba de peste tökéletesen illik egy szelet ropogós fokhagymás kenyérhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.