Citromos-banĂĄnos linzer tĂĄlalva

Citromos-banĂĄnos linzer

A citromos-banĂĄnos linzer egy kĂŒlönleges Ă©s frissĂ­tƑ desszert, amely a citrom citrusos Ă­zĂ©t Ă©s a banĂĄn lĂĄgy Ă©dessĂ©gĂ©t ötvözi. Ez a sĂŒtemĂ©ny tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs egy könnyƱ uzsonnĂĄra vagy egy ĂŒnnepi alkalomra. Az egyszerƱ elkĂ©szĂ­tĂ©si mĂłd mellett az Ă­zvilĂĄga mindenkit elvarĂĄzsol, Ă©s garantĂĄltan a csalĂĄd kedvencĂ©vĂ© vĂĄlik.

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 12 perc
Teljes 42 perc
275 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 12
⭕ 250 g Liszt
⭕ 150 g Vaj
⭕ 100 g Porcukor
⭕ 1 db Tojás
⭕ 50 g BanĂĄnpĂŒrĂ©
⭕ 1 db Reszelt citromhĂ©j
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor
⭕ 1 csipet Csipet só

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tålban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a csipet sót és a reszelt citromhéjat.

    A citromhĂ©jat csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©bƑl reszeld, a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.

    2

    Add hozzå a hideg vajat, és morzsold el a szåraz hozzåvalókkal.

    A vaj legyen nagyon hideg, mert Ă­gy a tĂ©szta omlĂłsabb lesz. HasznĂĄlhatsz vaj reszelƑt is a gyorsabb munkĂĄhoz.

    3

    Keverd hozzĂĄ a vanĂ­liĂĄs cukrot, a tojĂĄst, a banĂĄnpĂŒrĂ©t Ă©s a citromlevet, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt. Csomagold fĂłliĂĄba, Ă©s tedd a hƱtƑbe 30 percre pihenni.

    Ne gyĂșrd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂ­g összeĂĄll, kĂŒlönben kemĂ©ny lehet sĂŒtĂ©s utĂĄn. A hƱtĂ©s segĂ­t a tĂ©sztĂĄnak, hogy könnyebben nyĂșjthatĂł legyen.

    4

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtƑpapĂ­rral.

    A sĂŒtƑpapĂ­r megakadĂĄlyozza, hogy a linzerek leragadjanak a tepsire.

    5

    NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt 3-4 mm vastagsĂĄgĂșra, Ă©s szaggass belƑle kör alakĂș formĂĄkat. Minden mĂĄsodik kör közepĂ©be vĂĄgj egy kisebb lyukat.

    A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le. Ha a tĂ©szta tĂșl meleg lenne tedd vissza a hƱtƑbe pĂĄr percre. A lyukas linzereket kiszaggathatod egy kisebb pogĂĄcsaszaggatĂłval vagy egy kupakkal.

    6

    Helyezd a tĂ©sztakorongokat a tepsire, Ă©s sĂŒsd 10-12 percig, amĂ­g vilĂĄgos aranybarnĂĄra sĂŒlnek.

    Figyeld a linzereket sĂŒtĂ©s közben, mert könnyen megĂ©ghetnek. Ha a szĂ©le kezd barnulni, vedd ki Ƒket a sĂŒtƑbƑl.

    7

    Hagyd a linzereket teljesen kihƱlni, majd kend meg a sima korongokat citromos-banĂĄnos lekvĂĄrral, Ă©s ragaszd össze Ƒket a lyukas korongokkal.

    Csak teljesen kihƱlt linzereket ragassz össze, mert a meleg lekvĂĄr megolvaszthatja a csokolĂĄdĂ©t. A lekvĂĄrt vĂ©konyan kend a tĂ©sztĂĄra, kĂŒlönben kifolyhat.

    8

    TĂĄlalĂĄs elƑtt szĂłrd meg porcukorral, Ă©s dĂ­szĂ­tsd citromkarikĂĄkkal Ă©s banĂĄnszeletekkel.

    A porcukrot szitĂĄn keresztĂŒl szĂłrd a linzerekre, hogy egyenletes legyen a bevonat.