Egy nagy tålban keverd össze a lisztet, a porcukrot, a csipet sót és a reszelt citromhéjat.
A citromhĂ©jat csak a sĂĄrga rĂ©szĂ©bĆl reszeld, a fehĂ©r rĂ©sze keserƱ lehet.
Add hozzå a hideg vajat, és morzsold el a szåraz hozzåvalókkal.
A vaj legyen nagyon hideg, mert Ăgy a tĂ©szta omlĂłsabb lesz. HasznĂĄlhatsz vaj reszelĆt is a gyorsabb munkĂĄhoz.
Keverd hozzĂĄ a vanĂliĂĄs cukrot, a tojĂĄst, a banĂĄnpĂŒrĂ©t Ă©s a citromlevet, majd gyĂșrd össze a tĂ©sztĂĄt. Csomagold fĂłliĂĄba, Ă©s tedd a hƱtĆbe 30 percre pihenni.
Ne gyĂșrd tĂșl a tĂ©sztĂĄt, csak addig, amĂg összeĂĄll, kĂŒlönben kemĂ©ny lehet sĂŒtĂ©s utĂĄn. A hƱtĂ©s segĂt a tĂ©sztĂĄnak, hogy könnyebben nyĂșjthatĂł legyen.
MelegĂtsd elĆ a sĂŒtĆt 180°C-ra, Ă©s bĂ©lelj ki egy tepsit sĂŒtĆpapĂrral.
A sĂŒtĆpapĂr megakadĂĄlyozza, hogy a linzerek leragadjanak a tepsire.
NyĂșjtsd ki a tĂ©sztĂĄt 3-4 mm vastagsĂĄgĂșra, Ă©s szaggass belĆle kör alakĂș formĂĄkat. Minden mĂĄsodik kör közepĂ©be vĂĄgj egy kisebb lyukat.
A tĂ©sztĂĄt lisztezett felĂŒleten nyĂșjtsd ki, hogy ne ragadjon le. Ha a tĂ©szta tĂșl meleg lenne tedd vissza a hƱtĆbe pĂĄr percre. A lyukas linzereket kiszaggathatod egy kisebb pogĂĄcsaszaggatĂłval vagy egy kupakkal.
Helyezd a tĂ©sztakorongokat a tepsire, Ă©s sĂŒsd 10-12 percig, amĂg vilĂĄgos aranybarnĂĄra sĂŒlnek.
Figyeld a linzereket sĂŒtĂ©s közben, mert könnyen megĂ©ghetnek. Ha a szĂ©le kezd barnulni, vedd ki Ćket a sĂŒtĆbĆl.
Hagyd a linzereket teljesen kihƱlni, majd kend meg a sima korongokat citromos-banĂĄnos lekvĂĄrral, Ă©s ragaszd össze Ćket a lyukas korongokkal.
Csak teljesen kihƱlt linzereket ragassz össze, mert a meleg lekvĂĄr megolvaszthatja a csokolĂĄdĂ©t. A lekvĂĄrt vĂ©konyan kend a tĂ©sztĂĄra, kĂŒlönben kifolyhat.
TĂĄlalĂĄs elĆtt szĂłrd meg porcukorral, Ă©s dĂszĂtsd citromkarikĂĄkkal Ă©s banĂĄnszeletekkel.
A porcukrot szitĂĄn keresztĂŒl szĂłrd a linzerekre, hogy egyenletes legyen a bevonat.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.