A kaprot finomra vágd, a fokhagymát reszeld le vagy törd össze.
A kaprot éles késsel vágd, ne aprítógéppel, mert úgy elveszítheti az ízét. A fokhagymát reszelve intenzívebb ízt kapsz, mintha csak összezúznád.
Egy közepes tálban keverd össze a tejfölt, a frissen facsart citromlevet és a reszelt citromhéjat.
A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld, a fehér héj keserű lehet. A citromlevet közvetlenül a felhasználás előtt facsard, hogy megőrizze a frissességét.
Add hozzá az aprított kaprot és a reszelt fokhagymát, majd keverd alaposan össze.
Óvatosan keverd, hogy a tejföl ne essen össze. Ha túl sűrűnek találod, egy kevés tejföllel vagy citromlével hígíthatod.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt fehér borssal, majd keverd újra simára.
A fehér bors finomabb, lágyabb ízt ad a mártásnak, mint a fekete bors. Kóstold meg, és ízlés szerint állítsd be a só-bors arányt.
Tálalás előtt hagyd állni a hűtőben legalább 10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.
A hűtés során az ízek intenzívebbé válnak, és a mártás állaga is javul. Ha van rá időd, hagyd hosszabb ideig a hűtőben.
Tálald hidegen halételekhez, grillezett húsokhoz vagy friss zöldségek mellé.
A mártást kínálhatod külön tálkában, vagy közvetlenül a halra/húsra/zöldségekre kanalazva. Friss kenyérrel is finom.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.