Citromos panna cotta tálalva

Citromos panna cotta

A panna cotta egy klasszikus olasz desszert, amelyet a tejszín selymessége és a zselatin könnyedsége tesz igazán különlegessé. A citrom frissessége és aromája tökéletesen harmonizál a desszert gazdag ízvilágával, így ideális választás ünnepi asztalokra vagy különleges alkalmakra.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
780 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
50 g Cukor
1 db Vaníliarúd
100 ml Citromlé
4 db Zselatinlap
1 db Citromhéj (reszelt)
2 db Citromszeletek (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe 5-10 percre, amíg megpuhulnak.

    A zselatinlapokat egyesével áztasd be, hogy ne ragadjanak össze. A hideg víz fontos, mert a meleg vízben feloldódnának.

    2

    Egy lábosban melegítsd fel a tejszínt a cukorral és a vaníliarúd kikapart belsejével. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.

    A tejszínt alacsony lángon melegítsd, hogy ne égjen le. A vaníliarúd helyett használhatsz vanília kivonatot is, de a vaníliarúd intenzívebb ízt ad.

    3

    Add hozzá a citromlevet és a reszelt citromhéjat, majd keverd össze alaposan.

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint változtathatod. A citromhéjat csak a sárga részéből reszeld le, mert a fehér rész keserű.

    4

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a kinyomkodott zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak.

    A zselatinlapokat alaposan nyomkodd ki, hogy ne kerüljön túl sok víz a tejszínbe. Keverd addig, amíg a zselatin teljesen fel nem oldódik, különben csomós lesz a panna cotta.

    5

    Öntsd a keveréket poharakba vagy formákba, majd hagyd szobahőmérsékleten hűlni.

    A poharakat vagy formákat előzőleg öblítsd ki hideg vízzel, hogy a panna cotta könnyebben kijöjjön belőlük.

    6

    Helyezd a hűtőbe legalább 4 órára, hogy a panna cotta teljesen megdermedjen.

    A hűtési idő alatt a panna cotta megszilárdul. Ha van rá idő, akár egy éjszakán át is hűtheted.

    7

    Tálalás előtt díszítsd a desszertet citromszeletekkel és reszelt citromhéjjal.

    A díszítéshez használhatsz friss gyümölcsöt, tejszínhabot vagy akár egy kis mentát is. A citromszeletek és a citromhéj frissességet adnak a desszertnek.