Cobbler dióval, ropogós tésztával és bogyós gyümölcsökkel tálalva

Cobbler dióval

A cobbler egy hagyományos amerikai édesség, amelyet leginkább a nyári hónapokban készítenek, amikor a friss gyümölcsök bővelkednek. Az étel különlegessége a ropogós tészta, amely a gyümölcsökkel együtt sül, és egy finom, puha édességet alkot. A dió hozzáadása nemcsak ízt ad, hanem textúrát is, így a cobbler minden falata egy élvezet. A legjobb frissen, melegen tálalva, de másnap is rendkívül finom.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 55 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
2 csésze Liszt
1 csésze Cukor
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
1 csésze Tej
100 g Vaj
100 g Dió
1 tk. Vaníliás cukor
1 csésze Friss bogyós gyümölcs (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    DióDió
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és kivajazunk egy piteformát vagy egy nagyobb tepsit.

    Ha biztosra akarsz menni, a tepsit még sütőpapírral is bélelheted, hogy könnyen kivehesd a cobblert.

    2

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót keverd össze egy tálban.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen a tészta.

    3

    Add hozzá a tejet, és keverd simára a tésztát.

    Ne keverd túl sokáig, hogy a tészta levegős és könnyű maradjon.

    4

    A vajat olvaszd meg, és öntsd a tálba, majd jól keverd össze a tésztával.

    A vaj gazdagítja a tésztát, és szép aranyszínűre sütit ad a cobbler tetejének.

    5

    Add hozzá a diót, és ha szeretnél, a bogyós gyümölcsöket is. Keverd össze, hogy minden egyenletesen eloszoljon.

    A dió ropogósságot ad a cobblernek, a gyümölcsök pedig frissítik és enyhítik az édességét.

    6

    Öntsd a tésztát a kész formába, és süsd 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ne nyisd ki a sütő ajtaját az első 25 percben, hogy megőrizzük a tészta levegősségét.

    7

    A kész cobblert hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald melegen, egy kis tejszínhabbal vagy fagylalttal.

    A cobbler legfinomabb, ha frissen tálaljuk, de másnap is remekül fogyasztható.