A sütőt előmelegítjük 180°C-ra, és kivajazunk egy piteformát vagy egy nagyobb tepsit.
Ha biztosra akarsz menni, a tepsit még sütőpapírral is bélelheted, hogy könnyen kivehesd a cobblert.
A lisztet, cukrot, sütőport és sót keverd össze egy tálban.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy egyenletes legyen a tészta.
Add hozzá a tejet, és keverd simára a tésztát.
Ne keverd túl sokáig, hogy a tészta levegős és könnyű maradjon.
A vajat olvaszd meg, és öntsd a tálba, majd jól keverd össze a tésztával.
A vaj gazdagítja a tésztát, és szép aranyszínűre sütit ad a cobbler tetejének.
Add hozzá a diót, és ha szeretnél, a bogyós gyümölcsöket is. Keverd össze, hogy minden egyenletesen eloszoljon.
A dió ropogósságot ad a cobblernek, a gyümölcsök pedig frissítik és enyhítik az édességét.
Öntsd a tésztát a kész formába, és süsd 35-40 percig, amíg a teteje aranybarna és ropogós nem lesz.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját az első 25 percben, hogy megőrizzük a tészta levegősségét.
A kész cobblert hagyd hűlni egy kicsit, majd szeleteld fel és tálald melegen, egy kis tejszínhabbal vagy fagylalttal.
A cobbler legfinomabb, ha frissen tálaljuk, de másnap is remekül fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.