Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A friss szedret öblítsük le és szedjük le a szárát. Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral.
Ha fagyasztott szedret használunk, akkor előtte hagyjuk kiolvadni, hogy ne legyen túl sok lé a tésztában.
A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverjük össze. Egy másik tálban a tejet, vajat és vaníliás cukrot keverjük el, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk.
Ha nem szeretnénk túl édeset, csökkenthetjük a cukor mennyiségét, de így is finom lesz!
A tésztát keverjük össze, amíg sima, de kissé darabos lesz. Ne dolgozzuk túl, mert akkor nem lesz elég puha.
Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, egy kis tejet adhatunk hozzá, hogy könnyebb legyen keverni.
A szedret öntsük a sütőformába, majd kanalazzuk rá a tésztát egyenletesen. Ne aggódjunk, ha nem fedi teljesen a gyümölcsöt, mert a sütés közben szépen elterül.
A tészta tetejére tehetünk egy kis extra cukrot, hogy szép, ropogós réteg alakuljon ki.
Süssük 40-45 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a szeder leve kezd buborékolni a tészta alatt.
Ne nyissuk ki a sütő ajtaját az első 20 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.