Cobbler szederrel, ropogós tetejű és zamatos szederrel gazdagítva

Cobbler szederrel

A Cobbler egy hagyományos amerikai desszert, amelyet gyümölcsökkel készítenek, és az egyik legkedveltebb őszi édesség. Az egyszerű, de nagyszerű recept a szeder friss ízével és az omlós tésztával kombinálva igazi ínycsiklandó élményt nyújt. Képzeld el, ahogy a frissen sült Cobbler illata betölti a konyhát, miközben a ropogós tetejét villámgyorsan lekapod egy kanállal. Tökéletes választás egy kellemes családi vacsorához vagy baráti összejövetelhez!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
400 g Friss szeder
150 g Cukor
250 g Liszt
1 ek. Sütőpor
0.5 tk.
200 ml Tej
80 g Vaj
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Előmelegítjük a sütőt 180 °C-ra. A friss szedret öblítsük le és szedjük le a szárát. Egy sütőformát kenjünk ki vajjal, vagy béleljük ki sütőpapírral.

    Ha fagyasztott szedret használunk, akkor előtte hagyjuk kiolvadni, hogy ne legyen túl sok lé a tésztában.

    2

    A lisztet, cukrot, sütőport és sót egy tálban keverjük össze. Egy másik tálban a tejet, vajat és vaníliás cukrot keverjük el, majd a száraz hozzávalókhoz adjuk.

    Ha nem szeretnénk túl édeset, csökkenthetjük a cukor mennyiségét, de így is finom lesz!

    3

    A tésztát keverjük össze, amíg sima, de kissé darabos lesz. Ne dolgozzuk túl, mert akkor nem lesz elég puha.

    Ha túl sűrűnek találjuk a tésztát, egy kis tejet adhatunk hozzá, hogy könnyebb legyen keverni.

    4

    A szedret öntsük a sütőformába, majd kanalazzuk rá a tésztát egyenletesen. Ne aggódjunk, ha nem fedi teljesen a gyümölcsöt, mert a sütés közben szépen elterül.

    A tészta tetejére tehetünk egy kis extra cukrot, hogy szép, ropogós réteg alakuljon ki.

    5

    Süssük 40-45 percig, amíg a tészta aranybarnára sül, és a szeder leve kezd buborékolni a tészta alatt.

    Ne nyissuk ki a sütő ajtaját az első 20 percben, hogy a tészta szépen megemelkedjen.