Az ananászt hámozd meg, távolítsd el a közepét, és aprítsd fel kockákra.
A friss ananász édesebb, mint a konzerv, és friss ízt ad a cocadának.
Egy lábasban közepes lángon olvaszd fel a cukrot, majd add hozzá a tejet és a citromlevet. Keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik.
Ne hagyd, hogy a cukor megégjen, folyamatosan kevergesd, hogy sima szirupot kapj.
Add hozzá a kókuszreszeléket a cukros-tejes keverékhez, és folyamatosan kevergetve főzd 10-15 percig, amíg a massza össze nem áll.
A kókuszreszeléknek jól el kell keverednie a sziruppal, hogy a cocada krémes legyen.
Amikor a massza kezd sűrűsödni, add hozzá az apróra vágott ananászt, és főzd további 5 percig.
Az ananász frissessége és enyhe savanykássága szépen kiegészíti a kókusz édességét.
Ha a massza elég sűrű, vedd le a tűzről, és tedd egy tálba, hogy kihűljön.
Ha túl híg a cocada, főzd még egy kicsit, hogy jobban összeálljon.
Miután kihűlt, szeleteld fel és tálald.
A cocada hidegen még finomabb, és a hűtőben több napig is eláll.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.