Cocada ananásszal, kókuszos édesség friss ananászdarabokkal

Cocada ananásszal

A Cocada egy klasszikus brazil édesség, amely főként kókuszból és cukorból készül. Az ananásszal készült változata különleges frissességet és egy kis savanykásságot ad hozzá, amely tökéletesen kiegészíti a kókusz édességét. Az édesség az emberek számára a brazil konyha egy igazi ínycsiklandó desszertje, és könnyedén elkészíthető otthon is. A cocada általában friss, de hűtve is kiváló, és a családi összejöveteleken, vagy egy finom nyári desszertként is tökéletes választás.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Kókuszreszelék
1 db Ananász
100 g Cukor
150 ml Tej
1 csomag Vaníliás cukor
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Az ananászt hámozd meg, távolítsd el a közepét, és aprítsd fel kockákra.

    A friss ananász édesebb, mint a konzerv, és friss ízt ad a cocadának.

    2

    Egy lábasban közepes lángon olvaszd fel a cukrot, majd add hozzá a tejet és a citromlevet. Keverd, amíg a cukor teljesen feloldódik.

    Ne hagyd, hogy a cukor megégjen, folyamatosan kevergesd, hogy sima szirupot kapj.

    3

    Add hozzá a kókuszreszeléket a cukros-tejes keverékhez, és folyamatosan kevergetve főzd 10-15 percig, amíg a massza össze nem áll.

    A kókuszreszeléknek jól el kell keverednie a sziruppal, hogy a cocada krémes legyen.

    4

    Amikor a massza kezd sűrűsödni, add hozzá az apróra vágott ananászt, és főzd további 5 percig.

    Az ananász frissessége és enyhe savanykássága szépen kiegészíti a kókusz édességét.

    5

    Ha a massza elég sűrű, vedd le a tűzről, és tedd egy tálba, hogy kihűljön.

    Ha túl híg a cocada, főzd még egy kicsit, hogy jobban összeálljon.

    6

    Miután kihűlt, szeleteld fel és tálald.

    A cocada hidegen még finomabb, és a hűtőben több napig is eláll.